Carne vita, chiftele

Lista articolelor despre carne vita si chiftele pe AflaCum.ro

Articole despre carne vita si chiftele

Citeste cele mai noi articole despre carne vita si chiftele publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre carne vita si chiftele, pe AflaCum.ro!

Pentru chiftelele cu sos de rosii se foloseste doar carne de vita sau in amestec cu porc si miel.

Ingrediente:

- 750 g carne macra,
- o ceapa miilocie,
- o felie de paine,
- un morcov,
- un cartof,
- un ou (sau o ligura de faina),
- sare, piper,
- verdeata tocata,
- 2 Iinguri de pesmet,
- 100 g untura.

Carnea de vita se marineaza pentru imbogatirea aromei si pentru fragezire. Exista mai multe retete de marinare. Secretul este sa alegi ingredientele potrivite in functie de metoda de gatire si de tipul de carne.

Marinada - principii de baza:

- un element acid – otet, vin, suc de lamaie, iaurt sau sos de soia (ajuta la fragezire).

Parjoalele sunt chiftele mari, aparte, pe care orice gospodina/gospodar le poate face. Trebuie doar putina pricepere si ingredientele potrivite. Azi, iti prezentam o reteta de parjoale care au la baza un amestec de carne de vita si slanina de porc. Va iesi o minunatie culinara.

Parjoale. Ingrediente:

- 500 grame de carne de vita/ de carne tocata;

Chiftelele de somon reprezinta o alternativa supergustoasa la fileul obisnuit de somon. Nu trebuie sa fii chef pentru a le prepara si nici nu dureaza foarte mult. In plus, poti servii acese minunatii in mai multe feluri: intr-un burger, alaturi de salatele preferate sau cu diverse garnituri.

Chiftele de somon. Ingrediente:

- o cutie de somon fara piele si dezosat / 500 grame de somon salbatic proaspat;

Chiftele sau parjoale! Credeati ca aceste minunatii se fac doar in locurile pitoresti din Romania? Nu. Ele se prepara , spre exemplu, in Franta. Despre reteta pusa in practica in Hexagon, in cele ce urmeaza. Inainte de a trece la treaba, va mai spunem doar atat: chiftelele frantuzesti se fac repede si ofera un gust de neuitat!

Chiftele/parjoale frantuzesti. Ingrediente:

- 600 grame de carne tocata;

Iti prezentam, astazi, o salata speciala, care merge in orice sezon, desi este o traditie pe masa de Revelion a romanilor. Ne referim la salata Perla Neagra.

Salata Perla Neagra. Ai nevoie de:

- 200 grame de carne de vita;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista o serie de alimente, ce trebuie excluse din alimentatie, deoarece sunt daunatoare pentru sanatate, putand provoca...
O reteta de vara cu legume care are o aroma deosebita sunt chiftelele de vinete coapte asezonate...
Daca vrei sa inlocuiesti carnea de chiftele cu o leguma dulce, poti prepara aceste antreuri calde cu...
Chiftelele cu linte se combina cu ceapa, zarzavat si condimente inainte de prajire. Aceasta reteta aperitiv poate...
Chiftelele de legume se pot prepara din varza dulce. Ingrediente: - 500 grame varza, - 2 linguri...
Daca ai incercat chiftelele de legume, chiftelele de praz cu smantana sigur vor fi pe gustul tau. ...