Copii, bebelusi

Lista articolelor despre copii si bebelusi pe AflaCum.ro

Articole despre copii si bebelusi

Citeste cele mai noi articole despre copii si bebelusi publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre copii si bebelusi, pe AflaCum.ro!

Daca esti parinte, trebuie sa fie precaut, deoarece chiar si produsele populare pot provoca rani si chiar decesul celui mic. Am intocmit o lista de produse pe care parintii responsabili evita sa le foloseasca.

Produse periculoase pentru bebelusul tau:

Sistemele de siguranta pentru pat(bumpers). Tinerii parinti folosesc, adesea, astfel de sisteme, pentru ca bebelusul sa nu se loveasca de marginile patului. Din pacate, acest accesoriu poate deveni un cosmar!Exista riscul de sufocare si chiar pericolul de moarte subita!Tine departe de patut obiectele ce pot acoperi fata copilului tau!.

Tusea la un copil mic(1 – 3 ani) este periculoasa, mai ales daca este convulsiva. De cele mai multe ori, tusea este o reactie a unei banale raceli, dar intotdeauna trebuie identificata cauza pentru a folosi la timp tratamentul adecvat. Nu uita: mergi cu copilul la medic, daca tusea este dublata de febra mare si de dificultati ale respiratiei sau, mai rau, senzatie de sufocare!

Cum sa tratezi tusea la copii. Remedii de casa:

Evita sa folosesti medicamente pentru tuse, daca copilul tau are sub 4 ani. Aceste tipuri de medicamente pot favoriza reactii secundare grave la bebelusi si copii mici.

Fenomenul cauza-efect pare evident si natural pentru adulti, insa pentru copii, mai ales pentru cei de varsta mica, poate fi greu de inteles.

Este important sa va invatati copiii acest fenomen, de timpuriu, deoarece intelegerea sa le va fi extrem de necesara la scoala si in viata de zi cu zi. Iata cateva sfaturi in acest sens:

In cazul bebelusilor si a copiilor pana la doi ani

Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte mici, nu doar ca spun lucruri iesite din comun, ci si fac astfel de lucruri. De exemplu, s-ar putea sa te intrebi de ce copilul tau se loveste cu capul de patut inainte de culcare. Nu te impacienta! Exista explicatii pentru acest comportament si nu numai.

8 comportamente ciudate ale copiilor si cum sa le gestionezi:

1. Isi tin respiratia. In aceasta perioada in care nu respira, copilul, cel mai probabil,tocmai a avut o criza de plans. Urmeaza imediat cam un minut in care cel mic nu mai respira. De aceea, se va schimba la fata si chiar exista riscul sa lesine. Nu te supara pe el! Nu poate controla acest comportament! Aceste episoade se pot intampla deoarece copilul este furios, speriat, in stare de soc sau cuprins de o durere fizica. Desi poate parea infricosatoare, tinerea respiratiei nu e de obicei periculoasa. Obiceiul incepe sa dispara la varsta de 4-5 ani.

Candidoza bucala este o infectie cauzata de Candida Albicans, o ciuperca pe care o regasim in mod normal in flora intestinala si care ajunge in gura in cantitati sporite, in urma unor dezechilibre. La bebelusi afectiunea este frecventa, pentru ca sistemul imunitar la sugari este mai putin dezvoltat in comparatie cu cel al adultilor. Problema nu trebuie ignorata! Ea poate produce disconfort in timpul alaptarii, ceea ce va determina copilul sa nu se mai hraneasca asa cum trebuie!

Candidoza bucala - cauze:

- igiena orala precara;

A disciplina un copil nu inseamna a-l pedepsi, ci sa-l ajuti sa-si schimbe comportamentul in bine. Doar asa va deveni un adult stabil din punct de vedere emotional, care se va putea integra mai usor in societate. Tactica de disciplinare, insa, e una pentru un copil de 2 anisori si alta pentru unul de 10 ani! Altfel spus, educatia se raporteaza la varsta.

Cum sa disciplinezi copilul in functie de varsta. 1-2 ani. La aceasta varsta, cel mic se afla in faza cunoasterii brute. Ii place sa exploreze lumea, deci incearca sa nu-l privezi de curiozitate. Sigur, ai grija sa nu-l lasi singur! Un copil la aceasta varsta se poate rani cu lejeritate, nefiind constient de pericole.

De evitat:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Parintele devine model pentru copilul sau? Raspunsul este da, indiferent de forma de educatie pe care cel...
Relatia parinte-copil nu e usor de gestionat, indiferent cat de pedagog si autodidact ar fi parintele. Uneori,...
Copilul tau are abilitati de alergator? Ii place sprintul si crezi ca il poti transforma intr-un atlet...
O copilarie sanatoasa duce la o maturitate pe masura. Copilul trebuie sa creasca dupa anumite rigori, la...
Esti indecis/a, te invinovatesti adesea si ai o stima de sine scazuta? Daca da, ar putea fi...
Siguranta in apa, mai ales atunci cand vine vorba despre copii, este esentiala. Cei mici adora sa...