Cupluri, casatorie

Lista articolelor despre cupluri si casatorie pe AflaCum.ro

Articole despre cupluri si casatorie

Citeste cele mai noi articole despre cupluri si casatorie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cupluri si casatorie, pe AflaCum.ro!

Intrebarile legate de casatorie pot fi destul de agasante, mai ales cand vin din partea unor persoane nu tocmai apropiate si sunt extrem de frecvente in cazul cuplurilor care sunt de cativa ani impreuna.

Iata cum puteti raspunde unor asfel de intrebari:

Raspundeti printr-o alta intrebare, de genul:
- Dar voi? Cand va casatoriti?
- Cand credeti ca ar trebui sa ne casatorim?
- Voi cand v-ati casatorit?
- Vai, stiti ce mult costa o nunta?
- De ce sa ne casatorim?
- De ce intrebati?

Desi amanarea unei casatorii poate avea unele avantaje, cum ar fi scaderea ratei divorturilor, venituri mai mari pentru femei si evitarea certurilor cu partenerul de viata, studiile arata ca exista o serie de beneficii, daca va casatoriti inainte de varsta de 30 de ani.

Iata, deci, cinci motive intemeiate de a va pune pirostriile de timpuriu:

Puteti fi mai fericiti. Potrivit unor studii realizate de specialisti, procentul persoanelor cu varste cuprinse intre 20 si 28 de ani, care se considera foarte multumite de vietile lor este considerabil mai mare decat al persoanelor singure sau care au o relatie de convietuire. Mai mult, majoritatea femeilor, care au declarat ca au casatorii foarte fericite, au varste cuprinse intre 24 si 26 de ani. Un studiu din anul 2010 arata ca exista sanse extrem de ridicate de a avea o casatorie reusita, daca va casatoriti intre 22 si 25 de ani.
Veti castiga mai multi bani (daca sunteti barbati).

In orice cuplu exista ideea de bine si de rau. Unele persoane considera ca neintelegerile, indiferent de subiect, sunt daunatoare, iar altele sunt convinse ca diferentele de opinie dezvolta relatia. In functie de comportament, psihologii au identificat 5 tipuri de cupluri. Iata care sunt acestea si ce impact au asupra persoanelor implicate:

1. Nonconflict. Daca tu si partenerul/a tau/a faceti tot posibilul pentru a mentine lucrurile intr-un echilibru perfect, atunci faceti parte din categoria cuplurilor care evita conflictul. Amandoi aveti interese personale, asa ca fiecare crede ca relatia este destul de buna. Va abtineti de la a exprima nevoile relationale. Oamenii din acest tip de cuplu nu cauta avantaje personale, ci mai degraba se concentreaza pe zone de acord. Totusi, ar fi cazul sa nu evitati conflictul la infinit, deoarece exista sansa ca partenerul/a sa inceapa sa caute atentie in alta parte. Asta se traduce, intr-un final, prin infidelitate.

2. Volatil. Simti si crezi ca relatia ta e extrem de pasionala si plina de emotie? In acest caz, faci parte din cuplul volatil. Impartasesti punctul de vedere cu partenerul/a tau/a cu usurinta, deoarece te bazezi pe respect, umor, integritate si bunavointa. Relatia voastra se dezvolta pe comunicare, empatie, momente de tachinare, onestitate si mult umor. Nu este de mirare ca psihologii considera acest tip de cuplu ca fiind cel mai sanatos.

Exista o multime de conceptii gresite despre casatorie! Cum ni se schimba viata? Cum vom depasi conflictele? Cum vom mentine relatia sanatoasa? Probabil ca ai auzit multe si nevrute pe aceste subiecte. Nu crede tot ce auzi! Sunt multe mituri false legate de casnicie. Despre acestea, mai jos!

Mituri false despre casnicie:

Casatoria e usoara, daca esti indragostit/a. Adevar: toate relatiile necesita efort, implicare, chiar daca va iubiti intens. Ascultati-va reciproc, comunciati activ, fiti sinceri, aratati-va vulnerabilitatile si declanseaza empatia. Exista studii care arata ca procentual paetenerii de viata implicati in relatie sunt mai fericit pe termen lung! In plus, daca esti indragostit/a, nici nu vei simti aceste eforturi!

Casatoria inseamna, automat, mutarea impreuna, iar acest pas important aduce, de la sine, o mare provocare in interiorul cuplului. Timpul comun consolideaza relatia sau, din contra, o poate distruge. Conflictele sunt firesti in orice cuplu. Felul in care gestionezi, insa, aceste situatii neplacute este esential pentru viitorul relatiei.

Cum sa mentii relatia sanatoasa. Tine cont de aceste sfaturi:

Stabiliti un set de reguli. De la crearea unui calendar comun, pana la discutarea timpului de somn si a limitelor personale, partenrii trebuie sa faca compromisuri si sa stabileasca linii directoare pentru a convietui. Potrivit unui sondaj, obiceiurile proaste din baie pot provoca probleme majore in cuplu. Asadar, este important sa conveniti cu privire la aceste lucruri ce par marunte, daca nu doriti ca relatia sa se destrame!

Casatoria pe care multi inca o considera clasica in Romania presupune adoptarea numelui de familie de catre partenera. Daca , totusi, doresti, sa iti pastrezi numele de fata, trebuie sa stii ca este posibil. Iata toate posibilitatile de schimbare/pastrare a numelui prin casatorie in tara noastra.

Codul familiei, capitolul 3, Efectele casatoriei, articolul 27 face lumina cu privirea la posibilitatile de pastrare/sch8imbare a numelor sotilor. Astfel:

- sotia preia numele de familie al sotului;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Resentimentele apar intr-o casnicie atunci cand se instaleaza lipsa de comunicare. Mariajul se poate destrama din cauza...
Resentimentele apar intr-o casnicie atunci cand se instaleaza lipsa de comunicare. Mariajul se poate destrama din cauza...
Resentimentele apar intr-o casnicie atunci cand se instaleaza lipsa de comunicare. Mariajul se poate destrama din cauza...
Resentimentele apar intr-o casnicie atunci cand se instaleaza lipsa de comunicare. Mariajul se poate destrama din cauza...
Nunta s-a incheiat cu un real succes. Ati reusit chiar sa faceti si planul pentru luna de...
Casatoria este o relatie bazata pe incredere, iar cand aceasta dispare, datorita infidelitatii, abuzului de alcool, a...