Curatenie casa, aspirator

Lista articolelor despre curatenie casa si aspirator pe AflaCum.ro

Articole despre curatenie casa si aspirator

Citeste cele mai noi articole despre curatenie casa si aspirator publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre curatenie casa si aspirator, pe AflaCum.ro!

Curatenia se face mult mai eficient cu aspiratorul. Totusi, exista situatii cand ar fi bine sa eviti folosirea acestuia si sa revii la clasica matura! Concret, sunt resturi pe care nu ar trebui sa le colectezi cu ajutorul aspiratorului. Mai jos, ai o lista de gunoaie interzise pentru aspirator si explicatiile aferente.

Ce sa nu strangi niciodata cu un aspirator si de ce:

1. Cafea si cacao. Daca ai scapat cafea si ceva zat pe podea, nu le colecta cu aspiratorul. Umezeala din ele va crea mucegai in sacul de praf al aspiratorului! Mai mult, particulele de zat se vor lipi rapid de partile interioare ale aspiratorului si vor deveni aproape imposibil de curatat. Cafeaua boabe si cacaua sunt, de asemenea, periculoase pentru aspirator, deoarece pot bloca filtrul. De multe ori ajung chiar la motor si il pot defecta.

Unii oameni reusesc sa isi pastreze casele impecabile, chiar daca locurile de munca si alte preocupari cotidiene le mananca mult timp! Cum reusesc? Destul de simplu. Au la dispozitie trucuri de curatenie care necesita timp putin si care sunt foarte eficiente. Iata cateva dintre ele!

Trucuri de curatenie. Mai eficient nu se poate:

Curata covorul cu o...racleta. Nu e o gluma! Covorul schimba in bine cromatica si aspectul casei tale. Nu, insa, daca se umple de praf si par! Din pacate, e foarte greu sa scoti mizeria dintr-un covor, cu aspiratorul obisnuit, deoarece acesta nu e suficient de puternic. Inainte de a aspira, curata covorul cu o racleta. Praful si parul vor iesi la suprafata si iti va fi simplu sa le aspiri!

Ingredientele de baza precum sarea sau otetul sunt excelente in bucatarie, dar te pot ajuta si la curatenie! Astfel de trucuri simple iti pot aduce economii atat de timp cat si de bani! Solutiile se afla, adesea, in fata ochilor tai, asteptand sa fie descoperite! 

Trucuri de curatenie:

1. Sarea de roca, aliat impotriva umiditatii excesive. Mentinerea nivelului de umiditate in casa la 30-60% este importanta pentru sanatatea si confortul organismului. Nivelurile de umiditate de peste 80% sunt medii ideale pentru dezvoltarea bacteriilor. Sporii de mucegai si ciuperci circula prin casa si pot cauza probleme respiratorii, in special persoanelor cu alergii si boli pulmonare. Folosirea sarii de roca este o metoda excelenta pentru a colecta umezeala din aer. Asaza sarea intr-un recipient cu gauri in partea de jos, suficient de mari pentru ca apa sa se scurga, dar suficient de mici pentru a nu se pierde sarea. Apoi introdu primul recipient intr-un al doilea, in care apa sa se colecteze. Asigura-te ca sarea nu atinge apa de pe fund.

Casa ordonata si curata? Daca reusesti sa o mentii, foarte bine! Pentru ca, de multe ori, din cauza lipsei de timp, amani la nesfarsit curatenia. Iar daca urmeaza sa primesti si oaspeti, chiar vei simti ca e groasa, cum spunem noi, romanii. Nu e cazul sa te panichezi, insa! Exista trucuri de curatenie care-ti vor transforma casa in doar cateva minute.

Cum sa faci curatenie in casa, cand esti in criza de timp:

1. Concentreaza-te pe zonele in care oaspetii isi vor petrece timpul. Vizitatorii ajung in hol, camera de zi, baia si uneori in bucatarie. Acum, ca stii ce zone sunt pe lista de prioritati, sa trecem la treaba!

Orice om are in casa macar un mop, obiect absolut necesar pentru o curatenie exemplara. Te-ai intrebat, insa, vreodata, daca mopul pe care il ai in locuinta este cea mai buna alegere? Pe piata sunt o multime de tipuri de mopuri, dar nu oricare dintre ele este eficient si mai ales igienic.

Probabil crezi ca mopul de bumbac este cea mai buna solutie pentru casa ta. Specialistii spun, insa, ca nu e chiar asa. Mai eficient ar fi mopul de microfibra. Iata de ce:

- retine mai bine praful si substantele lichide deoarece e tesut in fire mai groase decat mopul din bumbac. Practic, puterea de absorbtie a mopului din fibre e de 7 ori mai mare decat greutatea sa;

Curatenia din casa este o mare provocare pentru orice gospodina. Cand, cum si cat de des trebuie sa facem curat in casa? Intrebari cu raspunsuri subiective, la care fiecare raspunde cum doreste sau cum poate. Exista, insa, niste sugestii din partea specialistilor pe care, cu siguranta, vei dori sa le iei in calcul.

Cum sa faci curatenie in casa. Parerile expertilor microbiologi.

Toaleta. Este un adevarat focar pentru bacterii. Asadar, pentru a nu te imbolnavi, curata si dezinfecteaza toaleta cel putin o data pe saptamana.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice om evoluat se simte responsabil sa faca si sa mentina curatenia in propria casa. Sigur, dezordinea...
Chiar daca isi iubesc mult animalele de companie, stapanii acestora au de-a face cu o serie de...
Iata cum puteti repara sistemul de blocare a capului de aspiratie a unui aspirator acasa, fara a...