Educatie, parinti

Lista articolelor despre educatie si parinti pe AflaCum.ro

Articole despre educatie si parinti

Citeste cele mai noi articole despre educatie si parinti publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre educatie si parinti, pe AflaCum.ro!

Viata ta se poate transforma intr-o inchisoare, daca parintii iti spun constant ca nu esti suficient de bun/a. Acest comportament afecteaza serios viata de adult, lasandu-te fara incredere in sine, fara opinii si fara o voce critica. Vindecarea nu e simpla, dar urmand anumite etape, vei parcurge calatoria de care ai nevoie pentru a deveni un om sanatos, cu un sistem de valori puternic si care poate atinge linistea sufleteasca.

Ai fost crescut de parinti toxici? Te poti vindeca! Iata cum:

1. Incearca sa nu le mai faci mereu pe plac. Daca nu-ti place ceea ce parintii tai si-au tot imaginat despre tine in copilarie, nu trebuie sa-i mai asculti. Invata sa te multumesti intai pe tine, apoi, daca se poate, pe ei! Nu confunda generozitatea unui om cu dorinta sa de a fi pe placul celorlalti! Adevarata generozitate vine din respectul de sine autentic si sanatos. In schimb, dorinta puternica de a-i multumi mereu pe ceilalti este un efect al scaderii respectului de sine. Nu mai cauta aprobari pentru orice, indiferent de asprimea comportamentului parintilor!

Nu e usor sa fii parinte, dar sa fii un parinte intelept este, cu siguranta, una dintre cele mai dificile meserii din lume. Astazi, iti prezentam 11 moduri de ASA DA si ASA NU in relatia pe care un parinte o dezvolta cu copiii sai.

1

Parintele obisnuit. Petrece tot timpul alaturi de copil, nelasandu-i niciun moment de intimitate.

Pentru ca relatiile dintre frati si parinti sa fie cat mai armonioase si pentru ca micutii sa nu riste sa fie autisti, intre frati trebuie sa existe o diferenta de varsta de cel putin doi ani.

Daca diferenta de varsta este mai mica de doi ani, de regula copilul mai mare va fi neglijat in favoarea mezinului care are nevoie de mai multa atentie. Pe de alta parte, mamele care raman insarcinate in decurs de un an de la ultima nastere risca sa aiba un copil autist.

Din aceste motive, parintii care vor sa isi mareasca familia trebuie sa astepte ca mama sa se refaca complet dupa nastere, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic inainte sa conceapa un alt copil.

Studiile au aratat ca implicarea parintilor in educatia copilului este esentiala pentru evolutia pozitiva a acestuia.

Cand parintele este interesat si implicat in formarea copilului rezultatele sunt pozitive, evolutia copilului este una buna, in timp ce o distantare a parintelui de formarea propriului copil are rezultate negative pe viitor.

Sunt cateva sfaturi ce ajuta la implicarea pozitiva a parintelui in viata copilului printre care:

Educatia familiala are un efect major asupra relatiilor de dragoste viitoare. Daca te-ai intrebat vreodata de ce relatiile tale de iubire nu avut succes, trebuie sa cauti raspunsuri adanci in trecut. Conexiunile pe care le-ai construit cu parintii au un rol esential in relatiile viitoare, in asteptarile pe care le vei avea de la partener/a, dar si in modul in care primesti si exprimi dragostea.

Iata 6 tipuri de parteneri/e. Comportamentele au stransa legatura cu copilaria!

1. Cel/cea care face mereu pe plac. Cei care vor sa multumeasca mereu partenerul/a sunt cei care au crescut cu parinti duri, mereu in control agresiv si judecatori fara mila. Daca parintii tai au gasit intotdeauna greseli in ceva ce ai facut sau daca ai simtit ca ti-au aratat dragostea doar cand ai luat o nota buna la scoala, atunci nu te mira pentru comprotamentul de azi! Vrei sa fii pe plac, cautand mereua acceptarea si validarea, asa cum faceai si in fata parintilor! Te asiguri mereu de fericirea celorlalti, uitand ca trebuie sa traiesti pentru tine! Astfel, iti va lipsi mereu initiativa, vei fi intotdeauna indecis/a si pasiv in relatie! Schimba comportamentul, altfel vei trai o nefericire puternica, iar partenerul/a va face tot ce doreste din tine!

Relatia parinte-copil nu e usor de gestionat, indiferent cat de pedagog si autodidact ar fi parintele. Uneori, chiar si o intrebare simpla , de genul Cum a fost ziua ta?, il poate indeparta pe copil de parinti. De aceea, cei mari ar trebui, din cand in cand , sa se puna in pielea celui mic, sa isi aduca aminte cum era cand ei erau mici.

Comportamente neintentionate prin care indepartezi copilul:

Lasi starea de spirit sa afecteze relatia cu copilul tau. U trebuie sa ascunzi sentimentele si emotiile de copilul/ii tai, insa ar fi bine sa le gestionezi, astfel incat sa nu il indepartezi. Cei mici, contrar credintei populare,pot fi foarte sensibili la dispozitiile parintilor. Stresul continuu, dupa o zi grea, poate declansa o reactie furtunoasa la adresa copilului, cand acesta va abordeaza. Nu iti varsa nervii pe copil pentru ziua ta nereusita! Daca faci asta, il vei determina sa se inchida in sine si sa nu iti mai vorbeasca despre nicio problema pe care o va intampina!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti indecis/a, te invinovatesti adesea si ai o stima de sine scazuta? Daca da, ar putea fi...
Pana la 99,9% din ADN-ul uman este identic la toti oamenii. De asemenea, mostenim ADN-ul direct de...
Daca esti parinte, trebuie sa fie precaut, deoarece chiar si produsele populare pot provoca rani si chiar...
Un copil depinde de familia sa din momentul in care s-a nascut. Legatura dintre el si parinti...
Copiii japonezi sunt aparte, dand mai mereu dovada de politete si chiar de prietenie. In Japonia, intalnesti...
Nu orice adult are o rabdare de fier, in ceea ce priveste copiii. Exista, din fericire, metode...