Frica intuneric, animal companie

Lista articolelor despre frica intuneric si animal companie pe AflaCum.ro

Articole despre frica intuneric si animal companie

Citeste cele mai noi articole despre frica intuneric si animal companie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre frica intuneric si animal companie, pe AflaCum.ro!

Teama de intuneric este un lucru comun in randul copiilor. Iata cum ii puteti ajuta sa treaca peste aceasta frica:

Intrebati-va copilul ce crede si ce simte cand se afla in intuneric si asigurati-l ca este normal sa se simta asa, incurajandu-l sa treaca peste aceste stari.

Demonstrati-i copilului ca intunericul nu ii modifica in vreun fel camera si ca aceasta ramane la fel ca si atunci cand este iluminata. Puteti face acest lucru aprinzand si stingand lumina.

Este doar o chestiune de timp pana cand oamenii vor reusi sa colonizeze alte planete! NASA are in plan, spre exemplu, sa trimita astronauti pe Marte in 2030! Nu stim, asadar, cand si cum vom reusi sa locuim pe alte planete, insa e clar ca o vom face! Iar cand se va intampla, cu siguranta vom dori sa luam cu noi cat putem din fauna terestra.

Am incercat sa fim putin creativi, imaginandu-ne cum ar arata animalele noastre de companie, daca ar reusi sa se adapteze cumva conditiilor de pe alte planete din sistemul nostru solar. Iata ce a iesit! Probabil ca ti se va parea si putin amuzant. Si noi am experimentat senzatia :)

Mercur este planeta cea mai apropiata de Soare. Prin urmare, aici temperaturile sunt foarte mari(in jurul a 430 grade Celsius), iar radiatiile solare sunt imense. Mercur are, de asemenea, o gravitate foarte scazuta, asa ca animalele care ar supravietui aici ar deveni mai usoare si s-ar deplasa in salturi mari. Sa recapitulam: temperaturi uriase, gravitatie scazuta si atmosfera foarte rarefiata. In aceste conditii, probabil ca animalele noastre ar trebui sa fie din titan, nu din carne si oase. De asemenea, n-ar avea nevoie de sistem respirator. Imagineaza-ti un iepuras dragut din titan si fara nas. Nu-i o imagine tocmai placuta, nu?

Frica de intuneric se instaleaza, de obicei, in copilarie si se poate acutiza, daca nu se iau masurile necesare. Practic, daca te-ai temut de intuneric in copilarie, te vei teme la fel si odata ce devii adult, daca nu inveti sa invingi aceasta temere.. Exista, din fericire, comportamente care-l pot ajuta pe copilul tau sa nu se mai teama de intuneric.

Cum sa iti ajuti copilul sa nu se mai teama de intuneric:

1. Asculta-ti copilul. Ia in serios teama copilului si asculta-l. Nu respinge trairea sa,, verificand pur si simplu sub patul sai si i spunandu-i ca nu exista monstri acolo. Asta poate inrautati situatia, deoarece copilul ar putea crede ca si tu crezi in monstrti, ca ei exista...Intreaba-l ce anume ii provoaca frica si arata-i ca ii intelegeti temerile, dar ca nu le impartasesti neaparat. In cele din urma, asigura-l ca e in siguranta si ca vei fi acolo pentru el, daca se va simti din nou speriat.

Probabil, obisnuiesti sa iti rasfeti animalul de companie cu produse delicioase ce contin carne cruda sau chiar cu carne cruda! Nu mai face asta! Un studiu recent demonstreaza ca pisica si cainele se pot imbolnavi din cauza consumului de carne cruda. Mai mult, pericolele unei astfel de obisnuinte alimentare se transfera si catre stapani.

Studiu alarmant. Oamenii de stiinta din Olanda au analizat 35 alimente pe baza de carne cruda. 86% dintre acestea contin susbtante periculoase atat pentru animale cat si pentru om.

E. coli, cel mai mare pericol. Cele 35 preparate testate contineau carne cruda, oase si subproduse de origine animala din carne de vita, rata, pui, miel si cal, pe langa alte ingrediente. Bacteria E. coli a fost regasita in 40% dintre preparatele alimentare destinate animaelor de companie. Si mai rau, E. coli 0157, o tulpina deosebit de periculoasa, a fost regasita in 23% dintre mostre.

Daca ai avut vreodata un caine, stii cat de credincios si loial este acest animal de companie. De asemenea, ar trebuie sa stii ca prietenii nostri cu blana detin propriul lor limbaj.

Comunicarea la caini a fost studiata si s-a ajuns la niste concluzii interesante:

1. Ti-aduce cadouri. Daca patrupedul tau iti aduce un bat, o minge sau un alt obiect, are un motiv clar: vrea sa-ti ofere un cadou! De asemenea, un astfel de comportament poate insemna ca acele daruri sunt obiecte pe care si el le doreste!

O pisica nervoasa este, de obicei, o pisica inspaimantata. Felina dezvolta comportamentul agresiv tocmai pentru a se apara.

Daca iti pui pisica in situatii care ii pot starni teama, ea va deveni nervoasa. Incearca sa nu ii creezi temeri. Iata cum poti face asta:

I. Recunoaste  comportamentul unei pisici nervoase.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti poti iubi cainele atat de mult incat ii oferi cea mai buna ingrijire posibila. Cu toate...