Iepure, carne

Lista articolelor despre iepure si carne pe AflaCum.ro

Articole despre iepure si carne

Citeste cele mai noi articole despre iepure si carne publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre iepure si carne, pe AflaCum.ro!

Daca cei mai multi dintre noi pregatesc un papricas din carne pasare, de vita sau de porc, la fel de gustos este si papricasul de iepure, cu conditia sa marinati carnea inainte de a o prepara ca sa fie frageda.

Ingrediente:

- un iepure,
- o lingura de untura,
- 3 cepe mari,
- 100 g slanina,
- 2 cesti zeama de carne,
- o lingurita de boia,
- o lingura de bulion, sare.

Daca maslinele sunt delicioase impreuna cu pui sau cu praz, un preparat culinar gustos si satios este si carnea de iepure cu masline.

Pentru mai multa savoare, dar si pentru valoarea nutritiva deosebita puteti folosi in loc de vanat, iepure de crescatorie.

In plus, iepurele crescut la curte este hranit natural, iar carnea sa frageda nu mai trebuie marinata.

Asa cum stim deja, preparatele cu carne de iepure sunt sanatoase daca in loc de vanat se foloseste carnea de iepure crescut la curte.

Pentru bujenita de iepure se foloseste in special carnea de la iepurele de camp care se marineaza in prealabil si apoi se combina cu mirodenii dupa gust.

Ingrediente:

Carnea de iepure crescut la curte este mult mai hranitoare decat orice alt tip de carne folosit de majoritatea gospodinelor la obtinerea feluritelor preparate culinare.

O reteta rapida este si friptura de iepure de crescatorie la frigare. Pentru acest preparat se poate folosi si vanat de iepure.

Ingrediente:

- spinarea de la un iepure mare,
- 250 g slanina,
- sare.

Daca esti crescator de animale, stii foarte bine cum se sacrifica un iepure. De asemenea, credem ca stii si cum se jupoaie dupa sacrificare, astfel incat sa devina bun pentru gatit. Daca esti incepator, trebuie sa stii ca aceasta activitate necesita atentie, dexteritate si respect fata de animal.

Cum sa jupoi un iepure. Ai nevoie de:

- un cutit bine ascutit;

Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune, rezista mult mai bine, nefiind obligatorie refrigerarea sa. Asadar, carnea deshidratata este ideala in drumetii sau excursii in zone salbatice, unde nu exista metode de racire a carnii.

Carnea zvantata/deshidratata/uscata/jerky poate fi consumata ca atare sau reincalzita pentru a fi semirehidrata si introdusa intr-un fel principal. In general se deshidrateaza carnea de: vita, caprioara, bivolita, pui si curcan.

Cum sa deshidratezi carnea. Metoda cratita:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai gatit vreodata carne de iepure? Daca nu, credem ca e cazul sa o faci! Nu stii...
Iepurii sunt animale dragute, care pot deveni, cu usurinta, de companie! Sunt micuti, asa ca pot creste,...
Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii,...
Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea...
Ai musafiri pe nepusa masa? Vrei sa le pregatesti o friptura cum numai tu stii sa faci,...
Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa...