Inselatorie

Lista articolelor despre inselatorie pe AflaCum.ro

Articole despre inselatorie

Citeste cele mai noi articole despre inselatorie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre inselatorie, pe AflaCum.ro!

Metoda de inselatorie Accidentul este veche, dar, din pacate, inca eficienta! Multe persoane inca sunt pacalite prin acest tipar de escrocherie, chiar daca s-au dezvaluit multe cazuri in presa de pe intreg Mapamondul, in ultimii 10-20 ani. Si daca, initial, metoda Accidentul era aplicata, in general, prin apel telefonic, trendul a adus-o in zona mesageriei WhatsApp!

Inselatoria Accidentul. Pasii facuti de escroci pe WhatsApp:

- victima este abordata cu mesaj text pe WhatsApp de pe un numar pe care nu il are in agenda;

Sistemele de securitate moderne sunt mai precise. Din pacate, nici hotii nu stau cu mainile in san si inventeaza metode de furt eficiente in zilele noastre. Trebuie sa fii foarte atent/a atunci cand te afli in spatiul public, deoarece exista escrocherii fine, pe care doar cu o atentie sporita le poti evita. Iata cateva metode folosite de hoti, in ultima perioada.

Cele mai noi metode folosite de hoti:

1. Camera de telefon sparta. Escrocul te poate lua prin surprindere, rugandu-te sa ii faci o poza. Evident, iti va intinde, zambind, telefonul. Daca accepti, teapa ta, cum spune romanul! Hotul ti-a inmanat un telefon cu camera sparta/defecta. Odata ce ai sesizat asta, incepe scandalul. Infractorul te va invinovati, transmitandu-ti vehement ca i-ai stricat telefonul. Iti va cere despagubiri, pe un ton deloc amical. Nu te pierde cu firea! Uita-te in jur! De obicei, aceasta escrocherie e pusa in practica in grup. Asadar, e foarte posibil sa zaresti alte cateva persoane dubioase prin preajma! In acest caz, nu ai ce face! Ar fi bine sa ii dai banii ceruti sau sa incerci sa negociezi. Daca hotul e singur si crezi ca ii poti face fata, infrunta-l! Suna la 112, dar fii atent la orice miscare a escrocului!

Escrocheriile din era digitala nu se mai petrec face to face( fata in fata). Ele sunt create de la distanta, online, pe internet sau prin intermediul telefonului mobil. Un studiu realizat in SUA releva faptul ca, doar in 2020, s-au raportat pierderi in valoare de 19,7 miliarde de dolari din cauza apelurilor telefonice! Au fost circa 50 milioane de apeluri efectuate in scop de inselatorie! 40% dintre cei sunati s-au plans ca li s-au furat bani.

De ce inselatoria e mai simpla prin telefon? Cei mai multi oameni au incredere in apelurile vocale, mai mult decat in orice alta forma de comunicare. Avand in vedere acest aspetc, este vital sa poti recunoaste semnele care indica faptul ca la celalalt capat al firului se afla un escroc.

Cele mai comune metode de inselatorie prin telefon:

Ai avut vreodata senzatia ca esti inselat in timp ce te delectai la restaurant? S-ar putea sa nu fie doar o senzatie... Chiar si cele mai cunoscute lanturi de restaurante au angajati care folosesc metode neortodoxe in ceea ce-i priveste pe clienti.

Iata care sunt cele mai frecvente inselatorii care se intampla in restaurantele din intreaga lume:

1. Reutilizarea bauturilor neconsumate in totalitate de clienti. Sticlele de vin care nu sunt golite de clienti sunt refolosite de personalul restaurantului. Acestia fie le vand cu urmatoarea ocazie, la pahar, fie le dau bucatarilor care le folosesc la gatit. Pentru a evita astfel de situatii, comanda bauturi imbuteliate si consuma ce ai comandat. Daca iti ramane ceva, ia la pachet, fara rusine!

Nu exista om caruia sa ii placa infidelitatea. Cu toate acestea, foarte multa lume alege sa insele, dintr-un motiv sau altul. Practic, expresia Ce tie nu-ti place altuia nu-i face nu prea are acoperire in aceasta zona a vietii.

Un recent studiu realizat in SUA releva un fenomen ingrijorator. 25% dintre barbatii americani casatoriti insala! Reprezentantele sexului frumos nu se lasa cu mult mai prejos: 20% dintre americancele casatorite sunt infidele!

Dar sa vedem care sunt principalele motive care declanseaza inselatoria in cuplu.

Una dintre marile probleme ale cuplului modern este lipsa de incredere. Aceasta stare de fapt este provocata, din pacate, de cele mai multe ori, de un alt element nociv: inselatoria. Infidelitatea a fost , este si va ramane unul dintre dusmanii cei mai feroce ai unei relatii. 

Cand persoana iubita te-a inselat, parca se rupe ceva din tine, durerea este greu de imaginat. Poate o sa ierti, poate nu... Din pacate, vei ramane cu sechele ce s-ar putea dovedi nocive in relatie, fie ea cea actuala sau cea viitoare. Si asta pentru ca de cate ori un om este inselat, nivelul sau de incredere scade alarmant. Iar refacerea increderii este anevoioasa si necesita conditii speciale.

Dar sa vedem care sunt cele mai frecvente scuze ale oamenilor care insala si sunt prinsi. Asta ca sa iti dai seama ca exista riscul unor repetitii nedorite...

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa