Mancare greceasca, cum se prepara

Lista articolelor despre mancare greceasca si cum se prepara pe AflaCum.ro

Articole despre mancare greceasca si cum se prepara

Citeste cele mai noi articole despre mancare greceasca si cum se prepara publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre mancare greceasca si cum se prepara, pe AflaCum.ro!

Pastitsio este o mancare greceasca cu carne tocata care seamana cu lasagna; diferenta este ca lasagna se face cu foi speciale in timp ce pastitsio se face cu macaroane sau cu penne.

Reteta poate parea putin mai complicata dar, urmarind instructiunile n-are cum sa nu iasa ceva special.

Pentru a prepara pastitsio aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Broccoli este una dintre legumele cele mai sanatoase pentru organsimul uman, acesta fiind indicat de medici pentru tratarea sau ameliorarea mai multor afectiuni. Mai jos gasesti o serie de retete prin care afli cum sa prepari broccoli!

Insa, inainte de a trece la cum se prepara broccoli, sa aflam si care sunt beneficiile pentru sanatate!

Astfel, broccoli contine cantitati mari de fitonutrienti, precum sulforafanul, cu proprietati anticancerigene. Studiile arata ca indolcarbinolul din brocoli impiedica dezvoltarea celulor cancerigene in prostata si inhiba producerea de antigen specific prostatei. Totodata consumul saptamanal de brocoli scade riscul aparitiei cancerului de tip III si IV, cu 40%. Insa, daca brocoli este gatit mai mult de 5 minute, proprietatile sale anticancerigene scad, asadar este indicat sa taiati brocoli in buchetele mici, pe care sa le lasati deoparte, timp de 5 minute, inainte de gatire. Acest lucru permite elementelor de prevenire a cancerului sa se formeze inainte de gatire, deoarece caldura denatureaza enzima ce permite ca procesul sa aiba loc. Pentru a accentua efectul curativ al brocoliului, puteti adauga ulei extravirgin de masline, usturoi proaspat si piper rosu.

Mancarea greceasca este preferata de oameni din intreaga lume, datorita faptului ca se prepara usor si rapid, din ingrediente proaspete si la indemana oricui. Iata 20 de mancaruri pe care trebuie sa le savurati in Grecia:  

1. Gyros este obtinut din carne ( de pui, miel sau porc) prajita pe o tepusa verticala, la foc direct, introdusa intr-o pita ( lipie groasa), impreuna cu sos tzatziki, felii de rosii, ceapa, salata verde si cartofi prajiti.

2. Souvlaki este similar cu gyros-ul, diferenta constand in prepararea carnii, la gratar, pe frigarui.

In loc de sos Alfredo la sticla, aceasta reteta utilizeaza un amestec cremos, cu branza, care se potriveste de minune cu pastele penne.

Prepararea ei este rapida si simpla, in ciuda numelui aparent complicat. Iata care sunt pasii care trebuie urmati:

Reteta pentru 6 portii.

Sosul Alfredo este un sos alb obtinut din smantana, unt si parmezan  in doar 5 minute in propria bucatarie.

Ingrediente pentru sosul Alfredo:

- 1 ½ cana de smantana grasa

Pastele cu peste sau fructe de mare sunt un deliciu de care te poti bucura fara a merge la vreun restaurant fitos si fara a te costa prea mult sau a-ti lua prea mult din timp.

Ingredientele necesare pentru a prepara  fettuccine sunt:

- 1 pachet de paste fettuccine,

- 8 linguri de unt,  

- ½ lingurita de usturoi maruntit sau chiar mai mult,

- 3-4 linguri de faina,

- 250g de creveti,

- un file mic de peste (cod, somon sau altceva),

- 759  ml lapte,

- 50g  parmesan ras,

- condimente (piper, sare, busuioc) dupa gust.

Mod de preparare:

Se pun pastele la fiert.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sosul pesto este un sos folosit la foarte multe feluri de mancare: la pizza, paste, salate, sandwich-uri...