Mancaruri, orez

Lista articolelor despre mancaruri si orez pe AflaCum.ro

Articole despre mancaruri si orez

Citeste cele mai noi articole despre mancaruri si orez publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre mancaruri si orez, pe AflaCum.ro!

Otetul de orez este un ingredient de baza in bucataria asiatica, datorita aromei unice, care ofera o savoare aparte mancarurilor.

Iata cum se prepara acest tip de orez:

Ingrediente:
• Zahar
• Drojdie
• Oua
• Orez alb

Auzim, tot mai frecvent, in ultima vreme, expresia orez din plastic. Sunt multe voci care sustin ca, pe piata, exista orez fals, care ar contine plastic! Putem oare sa verificam autenticitatea orezului? Raspunsul este da. Exista cateva metode simple prin care poti testa daca orezul este natural sau daca exista suspiciuni ca ar putea contine particule de plastic.

Cum sa verifici daca orezul este natural sau din plastic. Testul cu apa:

- pune orezul intr-un pahar cu apa.

Orezul cu ghimbir este o reteta cu origini in China de care se vor bucura mai ales vegetarienii. Nu este un fel de mancare greu de preparat, ca de altel cam toate retetele chinezesti. Pentru reteta de astazi, asigura-te ca ai la indemana ghimbir proaspat.

Ingrediente(4 portii):

- o cana de orez cu bob scurt;

Pare greu de crezut, dar exista alimente care nu expira, nu au termen de valabilitate. Acestea sunt pe lista celor mai cumparate produse din intreaga lume, insa putine persoane stiu ca ele nu se strica niciodata, daca sunt pastrate in conditii optime.

Alimente care nu expira:

1. Mierea. Daca e naturala, mierea nu se strica niciodata. Se transforma, cu trecerea timpului(se zahariseste), dar nu se altereaza. Daca vrei sa o readuci la starea initiala, introdu-o in cuptorul cu microunde sau fierbe-o la baimarin.

Orezul negru e mai putin cunoscut si rar utilizat in zilele noastre, insa beneficiile pe care le aduce sunt uimitoare. Pe vremuri, spre exemplu, nobilii chinezi consumau exclusiv acest tip de orez, interzicand oamenilor simpli consumul lui.

Iata ce minuni poate produce orezul negru in organism:

1. Mentine inima sanatoasa. Antocianinele fitochimice (antocianina este un fenol din plante responsabil cu pigmentarea alimentelor si un puternic antioxidant) din orezul neagru reduc colesterolul lipo-proteic (LDL) cu densitate scazuta, cunoscut si sub numele de colesterolul rau, care contribuie la dezvoltarea bolilor de inima.

Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa nu profiti de gustul sau minunat. Mai ales intr-o combinatie reusita cu carnea.

Ingrediente:

- 700 grame de carne macra;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Crevetii se afla in top printre fructele de mare foarte populare in intreaga lume, deoarece sunt gustosi,...
Quinoa este o planta care face parte din familia cerealelor, originara din America de Sud, bogata in...
Mancarea greceasca este preferata de oameni din intreaga lume, datorita faptului ca se prepara usor si rapid,...
Vrei sa ai pe masa de Paste oua decorate cu orez si colorant alimentar? Atunci vezi ce...
Piperul este cel mai cunoscut si utilizat condiment din bucatarie. Ceea ce nu stiai despre piper este...
Orezul cu legume in stil chinezesc este o reteta rapida, delicioasa si usor de preparat. Preparatul poate...