Meningita, inflamatie creier

Lista articolelor despre meningita si inflamatie creier pe AflaCum.ro

Articole despre meningita si inflamatie creier

Citeste cele mai noi articole despre meningita si inflamatie creier publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre meningita si inflamatie creier, pe AflaCum.ro!

Meningita este o boala grava care presupune o inflamatie a membranelor ce inconjoara creierul si maduva spinarii. Netratata la timp, afectiunea poate duce la deces! Nu e specifica unei varste, putand aparea atat la copii cat si la adulti.

Meningita. Tipuri:

Bacteriana. Este cauzata de diverse tipuri de bacterii. Cele mai comune infectii sunt provocate de meningococ, pneumococ sau Listeria monocytogenes. Infectia poate apare in alta parte a corpului pentru ca apoi sa se raspandeasca la meninge. Practic, bacteriile patrund in sange si migreaza spre maduva spinarii, acolo unde determina meningita bacteriana acuta. Din pacate, meningita bacteriana este cea mai periculoasa forma a acestei boli. In plus, este contagioasa! Se raspnadeste prin tuse sau stranut . Necesita ingrijiri medicale rapide, deoarece in cateva ore provoaca daune iremediabile in zona creierului sau alte zone ale organismului. Netratata repede, aceasta forma de meningita duce la septicemie si apoi la deces!

Meningita este o boala infectioasa care consta in inflamarea membranelor protectoare care acopera creierul si maduva spinarii(meninge). Cauzele acestei afectiuni pot varia, dar simptomele sunt, in general, similare.

Copiii sunt cei mai sensibili la aceasta boala. De aceea, azi le reamintim parintilor caror simptome ar trebui sa le acorde atentie in mod deosebit.

1. Febra brusca. Unul dintre simptomele meningitei este febra care se instaleaza brusc. Un copil va avea frisoane si se va plange permanent ca ii este frig. Temperatura copilului bolnav creste rapid si e foarte dificil sa o readuci la normal. Din cauza faptului ca acest simptom poate fi un semn al multor alte boli, trebuie sa acorzi atentie altor factori care arata schimbari in starea copilului.

Citeste prospectul medicamentului Bexsero, vaccin antimeningococic de grupa B (ADNr, componente, adsorbit) si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Bexsero este utilizat pentru a proteja persoanele cu varsta de peste doua luni împotriva bolii meningococice invazive provocate de o grupa a bacteriei N. meningitidis (grupa B).

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Bexsero. Documentul explica modul în care Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordarii autorizatiei de introducere pe piata si recomandarile privind conditiile de utilizare pentru Bexsero.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.