Motor, contact masina

Lista articolelor despre motor si contact masina pe AflaCum.ro

Articole despre motor si contact masina

Citeste cele mai noi articole despre motor si contact masina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre motor si contact masina, pe AflaCum.ro!

Inlocuirea contactului unei masini poate fi un lucru dificil, care necesita mult timp.

Inainte de a face acest lucru este indicat sa verificati alte piese. Iata cum se inlocuieste contactul unei masini:

Mai intai verificati starea bateriei. Daca aceasta este slabita, contactul nu va porni. Asadar asigurati-va ca bateria nu este goala inainte de a da vina pe contact. Pe bordul masinii se afla un indicator care arata daca bateria este goala, printr-un semnal luminos sau printr-un ampermetru.

Buna ingrijire a unui vehicul poate imbunatati performantele acestuia si ii poate prelungi durata de viata.

Exista o serie de componente, ce necesita o verificare periodica, unul dintre acestea fiind sistemul de racire sau radiatorul. Daca stiti cum se verifica lichidul din radiator puteti reduce riscul supraincalzirii motorului.

Iata cum puteti face aceste lucruri:

Condusul unei masini cu cutie manuala de viteze poate fi mai dificil decat cel al uneia cu cutie, insa are anumite avantaje.

Iata cum puteti realiza un consum mic la masinile cu cutie manuala de viteze.

In primul rand trebuie sa invatati sa conduceti o astfel de masina.

Motoarele ard combustibil si produc explozii in fiecare cilindru.

Gazele rezultate din explozie isi maresc volumul si imping capetele cilindrilor in jos, punand masina in miscare. O mare parte din energia rezultata in urma exploziilor se pierd, insa, sub forma de caldura. Un motor poate produce, in scurt timp, multa caldura, putand chiar sa se supraincalzeasca, topind sau slabind unele parti ale sale.

Nu este necesar ca tot motorul sa se incalzeasca. Supraincalzirea unei singure parti a acestuia poate duce la functionarea defectuoasa a motorului.

Oamenii au devenit din ce in ce mai interesati de a obtine un consum bun de combustibil, din cauza pretului in continua crestere a acestuia.

Iata cateva sfaturi in acest sens: 

Puneti-va la punct autoturismul, verificand si regland in mod regulat presiunea in pneuri, folosind ulei sintetic si inlocuind filtrele, reusind astfel sa creati conditii optime de reducere a consumului de combustibil.

E foarte usor sa ramai blocat cu masina pe un drum neasfaltat, dupa ploaie.

Sunt situatii in care acest lucru se poate intampla  in zone pustii sau periculoase. Sa ramai intepenit in mijlocul noroiului, al mocirlei si sa astepti pe cineva sa te ajute nu e o varianta prea buna precum nu este o varianta buna nici sa te impotmolesti in noroi intr-o zona de munte sau intr-o padure, fara picior de om prin preajma.

Se recomanda  echiparea  dinainte cu toate cele necesare pentru o astfel de expeditie: o franghie groasa pentru remorcare, o lopata si alte unelte utile. Dincolo de echiparea masinii, mai este nevoie si de o anumita indemanare pentru a nu te impotmoli sau pentru a putea scoate masina din noroi daca ramane blocata.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.