Oboseala cronica, astenie

Lista articolelor despre oboseala cronica si astenie pe AflaCum.ro

Articole despre oboseala cronica si astenie

Citeste cele mai noi articole despre oboseala cronica si astenie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre oboseala cronica si astenie, pe AflaCum.ro!

Iarna a trecut, vremea frumoasa s-a instalat. Primavara nu a sosit, insa, doar cu mireasma florilor si cu trilurile superbe ale pasarilor, ci si cu schimbari de temperatura care iti afecteaza organismul.

Una dintre cele mai comune afectiuni la trecerea dintre iarna si primavara este astenia. Vorbim despre o stare de oboseala intensa si prelungita, insotita de o slabiciune fizica si/sau de scaderea capacitatii de lucru intelectual.

Trecerea brusca de la temperaturi sub 0 grade la temperaturi de peste 10 grade solicita organismul, care se adapteaza rapid la schimbarile climaterice. Pentru a ajuta corpul sa treaca peste acest moment, e necesar sa ii oferi nutrienti si vitamine. Iar acestea pot fi obtinute printr-o alimentatie echilibrata. Sportul si odihna nu trebuie nici ele neglijate pentru a readuce echilibrul in organism.

Oboseala este o constanta a societatii moderne. Ritmul sustinut de munca, stresul cotidian, alimentatia nesanatoasa si odihna insuficienta/de slaba calitate pot crea o stare de oboseala cronica. Mai exact, te vei simti mai mereu obosit/a, lipsit/a de chef, apatic/a, incapabil/a sa duci sarcini usoare la bun sfarsit. Se va intampla de multe ori chiar si in zilele in care te odihnesti minimum 8 ore.

Ne-am propus sa iti prezentam o lista de afectiuni care se manifesta prin oboseala continua:

Deficienta de fier(anemie) se caracterizeaza printr-o scadere a productiei de hemoglobina. Celulele nu primesc suficient oxigen si astfel oboseala devine permanenta.

Oboseala este o problema pe care cu totii o resimtim mai mult sau mai putin. Nivelul de munca, stresul, insomniile creeaza aceasta stare nedorita. Din pacate, de cele mai multe ori nu ne dam seama cata oboseala am acumulat si neglijam situatia. Astfel, se poate instala oboseala cronica care poate avea ca efecte alte afectiuni mai grave.

Daca te trezesti in fiecare dimineata cu dificultate si fara chef de viata, e cazul sa te gandesti ca ai acumulat prea multa oboseala. Inainte de a ajunge la stadiul nedorit de oboseala cronica, ia toate masurile pentru a-ti reveni. Ceaiul de musetel si exercitiile de relaxare dinainte de a somn sunt binevenite. In cazul in care starea persista, consulta medicul.

Daca nu constientizezi prea bine ce se intampla cu tine sau nu dai mare importanta, iti recomandam sa incerci testul cu lingura. Vei afla, astfel, la ce nivel de oboseala esti.

Cancerul cervical este unul dintre cele mai comune tipuri de cancer, in cazul femeilor si ataca celulele cervixului, parte inferioara a uterului, care face legatura cu vaginul.

Majoritatea cazurilor de cancer cervical sunt cauzate de virusul uman papiloma, care poate fi contactat pe cale sexuala si care afecteaza femeile de toate varstele.

Factorii de risc includ: sexul neprotejat, partenerii sexuali multipli, supraponderalitatea, folosirea de anticonceptionale orale, cauze genetice, fumatul, imunitatea scazuta, sarcinile multiple si sarcina la varste fragede.  Acet tip de cancer este unul tacut, simptomele nefiind vizibile in faza incipienta, insa resimtindu-se dupa ce cancerul afecteaza si alte organe, in faza de metastaza.

HIV (Virusul Imunodeficientei Umane) este virusul care provoaca SIDA. Acesta ataca sistemul imunitar si distruge globulele albe din sange, care ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor si a infectiilor.

Cea mai exacta cale de depistare a HIV este prin analize, insa exista o serie de simptome ce pot semnaliza prezenta acestui virus in organism.

Depistarea simptomelor timpurii

Citeste prospectul medicamentului Vorifort si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Lipsa poftei de mancare, astenie, surmenaj fizic si intelectual, convalescenta, tulburari de crestere, rahitism, anemii, stari febrile, gripa.

Forma de prezentare: Produs natural obtinut din extracte vegetale standardizate, conditionat sub forma de comprimate. Flacon cu 20 comprimate.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Eleutal, comprimate pentru supt si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...