Ou, oua

Lista articolelor despre ou si oua pe AflaCum.ro

Articole despre ou si oua

Citeste cele mai noi articole despre ou si oua publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ou si oua, pe AflaCum.ro!

Arunci cojile de oua? Nu o mai face, mai ales daca locuiesti intr-o zona rurala, in care gradina are un rol important in viata ta. Vei fi uimit sa afli ca aceste resturi pot face adevarate minuni in ceea ce priveste ingrasarea solului si nu numai.

Utilizari ale cojilor de oua in gradina:

Ingrasamant. Calciul, siliciul, fluorul , zoncul dar si alti compusi importanti fac din caoja de ou un ingrasamant perfect pentru orice sol. Toamana tarziu, macina cojle de oua si amesteca-le in sol. Astfel, substantele nutritive vor fi asimilate de pamant, iar plantele se vor simti excelent in primavara.

Ouale se afla pe lista de alimente preferate ale romanilor, datorita gustului, dar si proprietatilor benefice pentru organism. Ceea ce, probabil, nu stii e faptul ca si cojile de oua se pot folosi. Scopul? Medicinal.

Cum ne ajuta cojile de oua? Vei fi surprins!

1. Imbunatatesc elasticitatea articulatiilor. Membranele cojilor de oua contin glucozamina si acid hialuronic, substante care ung articulatiile.

Ouale sunt consumate, in general, ca mic dejun. La fel de bine, insa, ele pot fi incluse in masa de pranz sau la cina. Astazi, iti prezentam 3 retete speciale pe baza de oua, numai bune pentru o zi linistita de weekend.

1. Sandwich crocant

Ingrediente:

Un ou poate avea doua galbenusuri din mai multe motive. Oul dublu, asa cum i se mai spune in popor, se formeaza, adesea, ca un mic accident in corpul gainii ouatoare. Acest accident este provocat de unul sau mai multi factori.

Ce favorizeaza aparitia oului dublu/cu doua galbenusuri:

- tineretea sau varsta gainii. Gainile tinere care abia incep sa oua au un sistem reproducator inca nesincronizat. Uneori, elibereaza doua ovule in loc de unul, iar acestea ajung in acelasi ou.

Cei mai multi dintre noi cumparam oua, fara sa stim daca sunt sau nu de calitate. Cele mai sanatoase oua sunt cele de tara, deoarece gainile din gospodarii nu sunt expuse la stres precum cele din crescatorii. Astazi, vom vorbi despre un alt detaliu caruia putine persoane ii dau atentie: diferenta dintre oul alb si cel maroniu.

Oul alb este facut de gainile albe. Daca oul respectiv are o coaja dura, inseamna ca e facut de o gaina tanara.

Oul maroniu este facut de gaina bruna/roscata, care , din cand in cand, poate face si oua cu coaja alba. Oul cu coaja maronie este, conform specialistilor, mai bogat in acizi omega-3 decat cel alb.

Gainile tale dragi s-au apucat de spart si consumat oua? Se poate intampla din greseala sau din cauze de spatiu sau alimentatie. Oricare ar fi cauza, trebuie sa iei masuri. Altfel, gainile se vor obisnui sa manance ouale si vor fi greu de stopat.

De ce mananca gainile ouale din cuibar?

1. Alimentatie necorespunzatoare. Anumite neajunsuri nutritionale sua hrana prea putina pot determina gainile sa manance ouale din cuibare. Furajele pentru gaini trebuie sa contina circa 15% proteine. E nevoie, de asemenea, de un supliment de srot de soia/floarea-soarelui. Valorile nutrivite difera, evident, in functie de rasa de gaini. De exemplu, o gaina iuatoare are nevoie de circa 135-160 grame de furaj combinat.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vopsirea oualor inaintea Pastelui este un obicei care nu lipseste din casele credinciosilor romani! Pentru anul acesta,...
Gainile, chiar si cele ouatoare, adica rachetele, cum li se mai spune in termen popular, au perioade...
Vopsirea oualor reprezinta o traditie de care romanii tin cont cu sfintenie de Paste, indiferent daca sunt...
Vrei sa scoti puisori de gaina si nu prea ai experienta? Nimeni nu s-a nascut invatat. Pentru...
Inca mai vopsesti ouale cu colorant sintetic? E destul de nesanatos. Ar trebui sa incerci metode naturale...
Vopsirea oualor este o traditie de care romanii tin cont cu sfintenie de Paste, indiferent daca sunt...