Paine, aperitiv

Lista articolelor despre paine si aperitiv pe AflaCum.ro

Articole despre paine si aperitiv

Citeste cele mai noi articole despre paine si aperitiv publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre paine si aperitiv, pe AflaCum.ro!

Painea prajita cu ciuperci este o gustare tipic frantuzeasca, care poate fi savurata in orice moment al zilei, fiind usor de preparat, dupa cum urmeaza:

Ingrediente ( pentru 2 portii):

- o legatura de patrunjel;

Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de paine din Europa. Tocmai de aceea , de multe ori, le ramane surplus de paine in bucatarie. Pentru cei cu gospodarii in zonele rurale, nu e nicio problema. Au animale, pasari ce vor fi hranite bine mersi cu resturile de paine. Pentru ceilalti, din urbe, mai ales, painea ramasa e aruncata , de obicei. Te sfatuim sa nu mai risipesti ! Iata o metoda simpla de congelare a painii! Astfel, vei face economie in buget si nici nu vei mai arunca painea la gunoi!

Cum sa congelezi painea. Ce trebuei sa faci:

- nu astepta ca pianea sa se intareasca. Aceasta ar trebui congelata la maximum o z distanta din momentul cumpararii.

Painea este un aliment de baza pe care-l poti scoate periodic din dieta, dar nu e recomandat sa o faci permanent. Asadar, suntem cu totii obligati sa mancam paine. Stim, oare, ce cumparam zilnic din magazin? Cat de sanatoasa este painea din comert? Probabil ca nu...Din pacate, vestile nu sunt tocmai bune.

Painea din comert este nociva! Ne imbolnaveste incet si sigur. Din pacate, painea pe care o cunmparam zilnic nu mai contine doar ingredientele de baza(apa, faina, drojdie si sare), ci si foarte multe zaharuri, E-uri care, in timp, pot provoca obezitate, afectiuni cardiovasculare si diabet. Aceste substante nocive au fost gasite in diverse tiouri de paine, in urma studiu amanuntit realizat de Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania) . Iata lista de aditivi prezenti in painea noastra cea de toate zilele. S-au analizat 52 produse:

E200 – acidul sorbic este un conservant obtinut dintr-un gaz iritant, toxic, incolor denumit keten. Poate produce reactii alergice la nivelul pielii si tulburari respiratorii.

Astazi, iti oferim o reteta simpla si delicata pe baza de peste. Ne referim la aperitivul cu somon. N-o sa iti ia mai mult de un sfert de ora sa pregatesti aceasta delicatesa, pe care sa o consumi cu pofta la micul dejun si nu numai.

Ingrediente:

- 2 fasii de somon fume;

Galbiorii sunt bogati in vitamina D, la fel ca toate ciupercile. Vitamina D este cunoscuta  pentru proprietatile anti-cancer, dar si pentru acidul glutamic, acid ce protejeaza imunitatea. Asa ca o sa iti placa sa prepari chifle cu galbiori.

Ingrediente pentru opt bucati:

- 150 grame de galbiori proaspeti;

Crostini cu branza de capra, struguri si rozmarin reprezinta o gustare delicioasa in orice moment al zilei. Acest aperitiv inedit si usor de preparat poate fi, de asemenea, pe post de cina usoara.

Ingrediente:

- o bagheta;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Micul dejun ar trebui sa reprezinte principala masa a unei zile, de aceea noi va propunem reteta...
Albusul de ou este o sursa importanta de proteine de care te poti folosi chiar si atunci...
Aceasta reteta simpla este o gustare ideala pentru orice copil care doreste sa consume intre mese un...
Daca ai testat in propria bucatarie budinca de paine si ti-a placut, incearca si sufleul de paine. ...
Un aperitiv cald, usor de obtinut de orice gospodina este cascavalul in aluat. Ingrediente: - 250 g...
Omleta cu dulceata este un aperitiv dulce, ideal pentru micul dejun. Ingrediente: - 6 oua, - 4...