Pasari, struguri

Lista articolelor despre pasari si struguri pe AflaCum.ro

Articole despre pasari si struguri

Citeste cele mai noi articole despre pasari si struguri publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre pasari si struguri, pe AflaCum.ro!

Bolile si daunatorii sunt dusmanii vitei de vie. Din cea de a doua categorie, pasarile distrug cel mai mult! Asadar, trebuie sa le tii departe de struguri! Exista, din fericire, metode specifice de indepartare a pofticioaselor cu aripi. Despre toate acestea, in materialul de mai jos

Metoda 1. Saci de hartie in jurul ciorchinilor:

Aplica sacii pe ciorchinii de struguri, cand incep sa se coaca. Pasarile sunt atrase de strugurii copti. Pana atunci, nu ai de ce sa aplici saci de hartie.

Drojdia este indicata in hrana pasarilor! Aceasta substanta are rolul de a creste productia de oua, intarind , in egala masura, si coaja acestora. Sigur ca este necesara dozarea drojdiei in alimentatia pasarilor. Excesul de drojdie poate provoca probleme grave in efectiv, de la diaree pana la canibalism!

Hranirea gainilor - cand sa le dai drojdie? Le poti administra drojdie in mancare in orice moment al anului. Exista, insa, anumite perioade cand drojdia da un randamanet sporit. De exemplu, iarna tarziu si primavara devreme e o perioada excelenta pentru a introduce drojdia in grna pasarilor. De ce? Pe parcurusl iernii, imunitatea zburatoarelor scade(ca si la oameni de altfel) si apare un deficit de vitamina B1(boala Beri-beri). De asemenea, pasarile sufera si din cauza deficitului de vitamina D si calciu. In acest sens, drojdia creeaza un echilibru in organismul gainii. Alte momente prielnice pentru administrarea de drojdie pasarilor ar fi toamna, dupa perioada de naparlire sau oricand exista o scadere a productiei de oua.

Hranirea gainilor - de ce e benefica drojdia? Drojdia contine proteine, acizi grasi si alte elemente care sunt benefice pentru sanatatea pasarilor. De obicei, drojdia este introdusa in hrana gainilor pentru ca:

Esti crescator de pasari fara experienta? Daca da, acest articol e pentru tine. Grupul trebuie reimprospatat sistematic, deoarece vei sacrifica din lotul actual. In plus, gainile din curtea ta vor incepe sa imbatraneasca, asa ca e necesara adaugarea si adaptarea altor pui in cadrul grupului. Poti alege sa scoti pui (clocitoare/closca) sau poti cumpara direct din comert pui deja maricei(trecuti de 5-6 saptamani) pe care sa-i integrezi mai rapid.

Pasari de curte. Cum sa improspatezi grupul:

1. Adauga minimum 2 pui din aceeasi rasa. Daca introduci in grup o singura pasare, aceasta va fi hartuita si atacata de celelalte pasari. Diferite rase de pui pot incerca, de asemenea, sa-si demonstreze dominatia, asa ca alege pasari din aceeasi rasa pentru a evita orice lupta. Daca se poate, introdu doar femele(daca ai deja cocos). Masculii se vor lupta sangeros intre ei. De asemenea, incearca sa introduci in grup pasari cam de aceeasi varsta si marime cu cele deja existente.

Orice gospodar aflat la inceput de drum cu cresterea gainilor s-a intrebat daca e bine sa le ofere si alimente pe baza de zahar. O intrebare fireasca la care ne pregatim sa raspundem azi. Vom incepe prin a-ti spune ca zaharul nu dauneaza gainilor decat daca e consumat in cantitati mari. La fel ca in cazul omului, am putea spune.

Gaini. Avantajele consumului de zahar:

- creste productia de oua. O gaina poate oua cu 15% mai mult, daca e hranita cu suficienta glucoza;

Taierea vitei de vie este esentiala pentru o recolta corespunzatoare. Nu e dificil, dar exista cateva reguli de urmat, astfel incat planta sa se dezvolte armonios si sa produca ciorchini mari si sanatosi.

Cand se taie vita de vie:

Vita de vie se tunde de doua ori pe an: la sfarsitul iernii, dupa inghet si vara, in timpul formarii fructelor. Acesta este si momentul in care vei adauga ingrasamant, pentru a fi sigur de o recolta abundenta.

Inghetata reprezinta unul dintre cele mai populare preparate de cofetarie din lume! Racoritoare, colorata si gustoasa, cunoscuta inghetata se gaseste intr-o multime de arome, mai putin cea de...struguri. De ce? Iti explicam in articolul de mai jos.

De ce nu se produce inghetata de struguri:

Strugurii contin prea multa apa. Strugurii se numara printre fructele cu un continut semnificativ de apa, circa 81%. Astfel, odata congelata, inghetata de struguri devine gheata. Cand vei incerca sa o consumi, s-ar putea sa se zdrobeasca intre dinti, iar textura cremoasa si usor apoasa va lipsi cu desavarsire. Asadar, productia la scara larga a inghetatei de struguri ar fi periclitata de aceste aspecte. De aceea marii producatori de inghetata evita sa foloseasca aceasta aroma.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti prezentam, azi, o salata foarte gustoasa, mai putin preparata de romanii de rand. Vorbim despre salata...
Toamna se numara bobocii si se culeg recoltele! Orice agricultor e mai bucuros in aceasta perioada. Aduna...
Fructele coapte din pomi sunt cea mai mare tentatie pentru pasari. Mai ales, ciresele carnoase si dulci!...
Perusii sunt animale de companie placute, deoarece nu sunt greu de ingrijit, fiind, totodata, pasari foarte inteligente....
Constipatia este o afectiune digestiva foarte comuna, care afecteaza persoanele de toate varstele si care se manifesta...
Strugurii si uleiul din samburi de struguri reprezinta un adevarat miracol pentru sanatate. Utilizat atat intern, cat...