Pierderi memorie, boala cronica

Lista articolelor despre pierderi memorie si boala cronica pe AflaCum.ro

Articole despre pierderi memorie si boala cronica

Citeste cele mai noi articole despre pierderi memorie si boala cronica publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre pierderi memorie si boala cronica, pe AflaCum.ro!

Alzheimer este o boala cronica si progresiva la nivelul creierului, care descompune si distruge celulele cerebrale si neuronii care le conecteaza.

Boala se agraveaza in timp si reprezinta o forma de dementa, cauzand pierderi de memorie, tulburari comportamentale si mentale.   

Cauzele exacte ale Alzheimer nu sunt cunoscute, insa expertii sustin ca exista 3 factori majori de risc: varsta, istoricul bolilor in familie si genetica, femeile fiind mult mai predispuse la aceasta boala, decat barbatii.

Medicamentele pe care le iei iti fac mai mult bine sau mai mult rau? E genul de intrebare la care n-o sa gasesti niciodata un raspuns complet. Da, tratamentele nu sunt ideale, insa reprezinta singura cale stiintifica in lupta contra bolilor. Din pacate, de cele mai multe ori, medicamentele au efecte secundare care pot afecta sanatatea.

Nu stim daca responsabilii din industria medicamentelor ar putea crea sau vor sa creeze pilule fara efecte secundare. Sunt multe scenarii pe baza acestui subiect, iar tema articolului nostru e alta. Ce stim cu exactitate este ca unele dintre medicamente provoaca efecte grave, precum caderea parului, pierderea poftei de mancare sau insomnie.

Astazi, iti prezentam o lista de 10 medicamente care pot avea repercusiuni grave asupra memoriei. Topul este intocmit pe baza unor expereinte traite de persoane care au folosit respectivele medicamente si nu reprezinta un adevar stiintific. Pentru orice problema legata de medicamentele tale, contacteaza imediat medicul!

Psoriazisul este o boala cronica autoimuna, care afecteaza de obicei pielea si unghiile, iar in unele cazuri chiar si incheieturile, sub forma de artrita psoriazica.

Psoriazisul determina celulele pielii sa se multiplice rapid, avand ca rezultat portiuni groase si decolorate de piele. Aceste pete au de obicei culoarea rosie sau alba si pot aparea oriunde pe corp, pe degete sau pe unghiile de la picioare. Cand psoriazisul afecteaza scalpul, acesta cauzeaza aparitia matretii. Cazurile usoare are acestei boli pot fi tratate de catre medicii de familie, insa cele mai grave necesita atentia medicilor dermatologi.

Mergeti la un control medical daca aveti mancarimi sau va apar pete la nivelul pielii. Zonele afectate de psoriazis sunt dureroare, sensibile la atingere, prezinta mancarimi sau nu sunt simtite deloc de catre pacienti.

Oamenii de stiinta au descoperit ca intre pierderea memoriei si grupa sanguina exista o legatura.

Astfel, conform cercetatorilor americani, cei mai predispuse la pierderea memoriei sunt persoanele care au grupa sanguina AB numita si grupa complexa.

AB este o grupa de sange rara prezenta la numai 4% din populatie. Conform unui studiu care a durat trei ani si a fost aplicat pe 30000 de persoane cu varste mai mari de 45 de ani, s-a descoperit ca 500 de oameni s-au confruntat cu probleme cognitive.

Daca va este din ce in ce mai greu sa va amintiti anumite lucruri, trebuie sa stitit ca nu sunteti singuri. Odata cu inaintarea in varsta, memoria devine mai scurta din cauza anumitor factori, pe care, insa, ii puteti preveni si controla.

Iata o serie de sfaturi pentru imbunatatirea memoriei, inclusiv medicamente si remedii naturiste:

Pastrati-va mintea ocupata. Daca va antrenati mintea in mod continuu, prin intermediul unor aptitudini noi si prin exersarea celor existente, va veti imbunatati memoria. Iata o serie de activitati utile in acest sens: puzzle-urile, scrabble, memorarea de poezii si urmarirea stirilor politice.