Prune, pomi fructiferi plantare

Lista articolelor despre prune si pomi fructiferi plantare pe AflaCum.ro

Articole despre prune si pomi fructiferi plantare

Citeste cele mai noi articole despre prune si pomi fructiferi plantare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre prune si pomi fructiferi plantare, pe AflaCum.ro!

Daca esti dintr-o zona rurala sau daca ai fost in vizita la bunici, imposibil sa nu fi vazut macar o data in viata un prun. Este firesc sa fie asa, deoarece acest pom fructifer este cel mai raspandit din tara noastra. Anumite soiuri se dezvolta bine in toate zonele geografice. Altele sunt specifice unei anumite zone, cum ar fi pruna grasa, careia ii prieste in zonele de deal si subcarpatice, dar nu se simte la fel de bine in zonele de campie.

Unde si in ce conditii creste prunul:

- temperaturi. Temperaturile moderate ii sunt cele mai potrivite. Rezista si la -31 grade Celsius. In schimb, in timpul verii, cand se inregistreaza temperaturi de peste 35 grade, frunzele tinere sufera arsuri. Florile nu rezista sub o jumatate de grad cu minus, iar bobocii intampina probleme cand sunt temeperaturi de sub - 4 grade Celsius!

Prunele sunt grozave, indiferent daca sunt consumate in stare naturala, uscate sau fosolite in gemuri si compoturi. Azi, iti vom prezenta o reteta de uscare a prunelor. E foarte simpla si nu implica folosirea zaharului.

Cum sa usuci prunele. Ingrediente:

- prune dulci, mari, dar nu moi in totalitate(dintr-un kilogram de prune fresh vei obtine circa 300 grame de prune uscate);

Dulceata preferata te imbie, mai ales in sezonul rece, cand fructele cam lipsesc de pe tarabe. Spre exemplu, daca iti plac prunele in mod deosebit, le poti conserva excelent intr-o dulceata minunata. Mai jos iti prezentam reteta!

Dulceata de prune cu nuci. Ingrediente:

- 2 kilograme de prune(iti recomandam vinete, grase sau anaspet, dar poti folosi orice soi doresti);

Vrei sa dai orice musafir pe spate, dar nu prea ai timp sa prepari cine-stie-ce desert? In acest caz, reteta pe care ti-am pregatit-o astazi e pentru tine! Ne referim la checul cu prune. Se face destul de repede, dar arata excelent, are o textura pufoasa si, la fel de important, ofera un gust complex. Ia un pix, o foaie si noteaza!

Chec cu prune. Ingrediente:

- 750 grame de prune(la alegere, insa de preferat ar fi prunele cu pulpa mai densa, care nu lasa zeama multa);

Fructele si legumele se afla, cu mici exceptii(soiurile exotice), in extrasezon pe timp de iarna. Tocmai de aceea, romanii si nu numai conserva diverse fructe si legume pentru perioada rece a anului. Azi, iti prezentam o reteta aparte din aceasta categorie: prune marinate. Le vei servi cu pofta ca pe o gustare aromata si usor picanta.

Prune marinate. Ingrediente:

- 20 prune mari(anna spath sau anaspet , spre exemplu);

Parul este un pom fructifer foarte raspandit in Romania, desi este la origine din Asia. Nu multor romani le lipseste acest pom din gospodarie. Daca inca nu ai par in gradina, te invatam cand si cum sa-l plantezi.

Cum sa plantezi un par. Clima si sol:

- parul are nevoie de caldura in perioada de vegetatie. Se dezvolta armonios in zonele in care temperaturiile medii anuale se situeaza intre 9 si 11 grade Celsius. Pentru a avea rezultate dintre cele mai bune, temperaturile in lunile de vara ar trebui sa aiba o medie de 26-27 grade. Iarna rezista pana la o minima de -30 grade! Florile vor fi afectate, daca temperatura scade sub -2 grade Celsius.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Plantarea pomilor fructiferi se face toamna sau primavara. De preferat in sezonul caderii frunzelor, deoarece pomii vor...
Galuste sau gomboti cu prune – o reteta despre care sigur ai auzit si speram chiar ca...
Prunele sunt fructe foarte cunoscute in Romania pentru proprietatile lor minunate(amintim doar ca stimuleaza memoria si previn...
Placinta de prune reprezinta un desert minunat, indiferent de sezonul in care o consumi. Sigur, e mai...
Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor...
Oamenii de stiinta din Berlin au descoperit ca oamenii care consuma zilnic cel putin sase prune proaspete...