Retete peste, sprot

Lista articolelor despre retete peste si sprot pe AflaCum.ro

Articole despre retete peste si sprot

Citeste cele mai noi articole despre retete peste si sprot publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre retete peste si sprot, pe AflaCum.ro!

Sprotul prajit reprezinta un preparat culinar pe care, cu siguranta, l-ati savurat, macar o data in viata, pe Litoral. Asimilati sezonului de vara, acesti deliciosi pestisori pot fi consumati si in restul anului, fiind excelenti mai ales in combinatie cu celebra mamaliga.

Ingrediente:

- 500 grame de sprot;

Obisnuiesti sa faci din cand in cand tartine? Daca da, ar fi cazul sa incerci o reteta mai putin obisnuita. Cea pe care ti-o prezentam azi include sprot, rosii si cascaval. Suntem siguri ca vei fi incantat/a de gustul oferit de acest aperitiv aparte!

Tartine cu rosii, cascaval si sprot. Ingrediente:

- 6 felii de paine pentru toast(sau cate doresti in functie de cati oameni servesc aperitivul);

Sprotul e un peste foarte cunoscut in Romania, fiind servit, cu predilectie, pe Litoral in timpul sezonului cald. Il stii cu siguranta! E prajit si poate fi confundat cu hamsia! Acest popular peste poate fi gatit si in alte moduri, evident. Azi, ti-am pregatit o reteta mai putin populara, dar ideala pentru cina. Iti vei da pe spate familia si oaspetii!

Sprot cu chiftelute de cartofi. Ingrediente:

- 1,5 kg de sprot;

Amatorii de peste sa fie pe receptie! Le propunem, astazi, o reteta excelenta pe baza de ton. Mai exact, placinta cu ton. Preparatul se face repede, iar gustul minunat este asigurat.

Ingrediente aluat:

- 500 grame faina;

Salaul cu legume este foarte gustos, usor de facut si foarte potrivit in aceasta perioada, cand legumele sunt ieftine si se gasesc pe tarabe din plin.

Ingrediente:

- 1 kilogram de salau;

Heringul este un aliment cu proprietati benefice pentru sanatate. Substantele continute de acest peste ne sporeste rezistenta in fata bolilor care ne dau tarcoale mai ales in sezonul rece.

Heringul contine proteine care sunt absorbite in organism in proportie foarte mare, aproape de 90%. In comparatie, proteinele din carnea de vita sunt absorbite cel mult 43%. Daca mananci zilnic o mica cantitate de hering cu putina sare se imbunatatesc functiile ficatului, vezicii biliare si pancreasului.   De asemenea, carnea de hering este o sursa importanta de complex de vitamine B12, A, PP si D.  Conform oamenilor de stiinta, heringul nu trebuie tratat termic. Astfel, pentru ca acest peste sa fie o sursa de sanatate a organimului trebuie consumat afumat, sarat sau crud marinat.

Astazi, iti prezentam o reteta rapida pe baza de hering: rulouri din hering.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa