Rufe, spalare rufe

Lista articolelor despre rufe si spalare rufe pe AflaCum.ro

Articole despre rufe si spalare rufe

Citeste cele mai noi articole despre rufe si spalare rufe publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre rufe si spalare rufe, pe AflaCum.ro!

Masina de spalat este un obiect electrocasnic indispensabil pentru omul modern. Multe persoane o folosesc, din pacate, in mod eronat, neobtinand eficienta dorita si chiar facand-o nefunctionala. Daca si tu ai intampinat astfel de probleme, iti oferim, astazi, cateva sfaturi esentiale pentru utilizarea corecta a masinii de spalat rufe.

1. Incarcarea masinii de spalat. Ideal este sa incarci masina la 80% din capacitate. Daca pui prea multe rufe, acestea, nu se vor spala bine. Daca, pe de alta parte, pui prea putine haine murdare in masina, acestea ar putea avea de suferit.

2. Temperatura apei. O temperatura cuprinsa intre 40 si 60 grade Celsius este considerata optima pentru dezinfectarea lenjeriei si pentru indepartarea murdariei. Spalarea in apa rece nu distruge bacteriile si acarienii de pe lenjerii si de pe prosoape. In schimb, apa prea fierbinte poate deteriora tesaturile.

Orice femeie care se doreste gospodina respecta cateva reguli cand vine vorba de spalarea rufelor la masina. Cea mai importanta, evident, este selectia hainelor. N-o sa le amesteci pe cele colorate cu cele albe! Mai sunt si alte reguli, insa, pe care daca nu le stiai, le vei tine minte din articolul ce urmeaza.

1. Etichetele. Citind etichetele, vei invata sa triezi hainele in functie de material si sa setezi temperatatura potrivita pentru masina de spalat.

2. Detergentul. Cantitatea de detergent trebuie sa fie in concordanta cu numarul de kilograme de rufe pe care le introduci in masina. Mai mult detergent iti va incarca hainele si chiar poate declansa alergii in momentul purtarii acestora. O cantitate mai mica, in schimb, nu va spala hainele asa cum trebuie. De obicei, e suficient sa umpli capacul la 3 sferturi din capacitate. Cand nu ai siguranta cantitatii de detergent, poti utiliza capsule pentru spalat.

Cu totii am intampinat, la un moment dat, anumite probleme, legate de spalatul rufelor. Iata 5 ponturi utile, care va vor usura aceasta sarcina:

1. Pentru a evita zgomotul produs de lovirea tenisilor de peretii masinii de spalat este indicat sa ii legati impreuna, cu ajutorul sireturilor sau sa ii introduceti intr-un saculet pentru rufe delicate.

2. Pentru a indeparta cu usurinta petele de grasime de pe haine aplicati un strat de creta pe acestea, lasati-o sa actioneze timp de 2 ore, indepartati creta, aplicati detergent special direct pe pete si spalati hainele, la ciclul obisnuit.

Vrei un balsam de rufe eficient si ieftin? Nu vei gasi asa ceva in comert. In schimb, poti prepara un astfel de balsam acasa! Iata 3 retete simple. Hainele tale vor iesi matasoase si parfumate din masina de spalat!

Cum sa faci balsam de rufe. Metoda 1:

- combina 3,8 litri de otet cu 25-30 de picaturi de ulei esential. Amesteca uleiul esential direct in recipientul cu otet, timp de aproximativ un minut. Uleiul e responsabil cu mirosul placut, iar oteul catifileaza hainele, indepartand reziduurile de pe haine care, altfel, le-ar face rigide;

Masina de spalat este unul dintre aparatele electrocasnice care nu lipsesc din casa omului modern. Spala rufele si te scuteste de efort, insa, daca nu ai grija de ea, s-ar putea sa te coste! Masina de spalat are nevoie de intretinere! De cele mai multe ori, este vina noastra cand o masina de spalat se defecteaza, deoarece nu respectam instructiunile de utilizare si de pastrare.

8 greseli care iti pot distruge masina de spalat:

Folosesti prea mult detergent. Daca pui detergent cu nemiluita, sa stii ca rufele nu ies mai curate! In schimb, poti strica masina! In interior se poate acumula extrem de multa spuma care poate bloca drenajul. In plus, excesul de detergent poate infunda compartimentul pentru detergent, impiedicand acestuia din urma cuva. Rezultatul? Hainele tale nu se vor spala cum trebuie!