Sange, ceai

Lista articolelor despre sange si ceai pe AflaCum.ro

Articole despre sange si ceai

Citeste cele mai noi articole despre sange si ceai publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sange si ceai, pe AflaCum.ro!

Ceaiul din frunze dud contribuie la mentinerea unui nivel normal de glucide in sange.

Ingrediente: frunzele de Morus alba L. Contin taninuri, steroli, flavonoide, acizi organici, beta-caroten, substante minerale.

Efectele principale ale consumului de ceai din frunze de dud: hipoglicemiant, astringent, sudorific, depurativ, antibacterian.

Ceaiul de menta este o bautura delicioasa si relaxanta, cu numeroase beneficii pentru sanatate. Indiferent daca il prepari din frunze proaspete sau din pliculete, ceaiul de menta va fi gata in cateva minute. Ceaiul de menta este excelent atat in sezonul rece, cand il vei consuma fierbinte, cat si in sezonul cald, cand menta din ceaiul racit va oferi o binevenita senzatie de racorire.

Ceai de menta din frunze proaspete. Ingrediente pentru o cana:

- 9-10 frunze de menta;

Petele de sange de pe haine pot fi indepartate cu usurinta, atunci cand sunt proaspete. Cu cat sangele se usuca mai mult, cu atat curatarea petelor va fi mai dificila. Este, totusi, posibil. Actioneaza, asadar, cat poti de rapid , evitand spalarea tesaturii pana cand nu scoti bine de tot petele.

Cum sa cureti petele de sange de pe tesaturi. Metoda 1 - cu apa si sapun:

1. Metoda este potrivita mai ales pentru in si bumbac. Aceasta metoda nu necesita instrumente speciale, ci doar o frecare prelungita. Este potrivita in special pentru petele de pe fibre naturale precum inul si bumbacul. Tesaturile precum lana si fibrele artificiale necesita o frecare mai blanda si mai lunga.

Urzica este o planta erbacee din familia urticaceelor, utilizata in medicina, in alimentatie, dar si in industria textila. Astazi vom vorbi despre ceaiul de urzici, care ofera organismului vitaminele A, E si C, plus carotinoide si antioxidanti, necesare pentru intarirea sistemului imunitar.

Ceaiul de urzici se poate prepara din orice parte a plantei, inclusiv radacina. Specialistii recoamnda, insa, folosirea frunzelor mai tinere(sunt mai efiiente), aflate aproape de varful plantei. Sigur ca, atunci cand culegi urzici, ar fi bine sa iti pui niste manusi, pentru a evita mancarimile ulterioare provocate de sistemul de autoaparare al plantei(spini). Poti prepara ceai din urzici verzi sau uscate.

Ceai de urzici. Ingrediente:

Esti mare amator de ceaiuri? Daca da, ar fi cazul sa incerci o reteta aparte. Ne referim la ceaiul de trandafiri! Este usor, aromat si aduce o multime de beneficii in organism, dintre care amintim: are efecte pozitive asupra sistemului nervos, face pielea mai frumoasa si ajuta la mentinerea sanatatii tractului urinar.

Ceai cu petale proaspete de trandafir. Ingrediente:

- una/doua cesti de petale de trandafiri abia culese(fara pesticide);

Esti bautor/are de ceai? Daca da, indiferent de aroma pe care o alegi, iti recomandam sa adaugi o lingurita dintr-un fruct cu origini asiatice in fiecare cana. Sa nu mentinem suspansul :) Este vorba despre din ce in ce mai popularul goji!

Goji a fost si este folosit in Asia pentru tratarea multor afectiuni. Poti consuma aceste fructe in stare naturala sau in amestecuri. Iata ce beneficii poate aduce o lingurita de goji adaugata in cana de ceai. Cum scriam si mai sus, nu conteaza ce tip de ceai preferi!

Efect antioxidant. Goji e incarcat de vitamine antioxidante (A, C, E), minerale (seleniu, zinc) si fitochimicale (carotenoide, polizaharide, flavonoide). Astfel, datorita acestor compusi goji-ul atenueaza efectele stresului, lupta contra imbatraniri si a radicalilor liberi. Mai mult ,. acest fruct e capabil sa creasca nivelul de superoxid (SOD) si peroxidaza, doua dintre enzimele antioxidante importante.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ceai sau cafea? O intrebare la care oricine poate raspunde fara mari ezitari, deoarece vorbim despre cele...
Pulsul reprezinta acea miscare fiziologica ritmica de dilatare si de contractare a peretilor arterelor, determinata de cresterea...
Ceaiul de mere este o bautura mai putin populara in Romania. Nu stim de ce, daca ne...
Papadia, o planta pe care o gasim din abundenta, mai ales in zonele rurale. Putini stiu, insa,...
Testul(analiza) de sange este cel mai simplu si eficient mod de a-ti controla sanatatea. Din pacate, multi...
Tantarii nu inteapa oricand si pe oricine! Poate ti se pare o gluma, dar au preferinte! Acestea...