Nimeni nu cunoaste originea exacta a cocktailului numit Margarita si nu exista vreo reteta perfecta pentru prepararea acestei bauturi, insa exista mai multe metode, care au la baza urmatoarele ingrediente:
- o parte tequila
- o parte suc proaspat de limeta
- o parte triplu sec (ex. Cointreau)
- sare grunjoasa
- felii de limeta pentru decor
- sos Tabasco
- gheata
Margarita Simpla
Puneti gheata intr-un shaker.
Masurati o parte de tequila si turnati-o in shaker.
Adaugati o parte de triplu sec – un lichior de portocale, obtinut din coaja uscata de portocale din Caraibe. Puteti inlocui triplu sec cu curaçao albastru (obtinut din coaja uscata a fructului lahara, care face parte din familia citricelor, ce are aroma asemanatoare cu portocala) pentru a face Margarita albastra.
Adaugati o parte de suc proaspat de limeta. Puteti folosi si lamai obisnuite.
Scuturati cu putere.
Umeziti exteriorul gurii unui pahar cu suc de limeta.
Turnati sare grunjoasa pe o farfurie si puneti paharul pentru cocktail cu gura in jos, pentru ca sarea sa se lipeasca pe exterior, unde a fost umezit cu suc de limeta. Sarea poate fi inlocuita cu zahar, in functie de preferinte.
Umpleti paharul cu gheata si strecurati bautura din shaker in pahar.
Decorati paharul cu o felie de limeta si turnati un strop de sos tabasco in pahar, ca nota de final.