Sifrol, sindrom

Lista articolelor despre sifrol si sindrom pe AflaCum.ro

Articole despre sifrol si sindrom

Citeste cele mai noi articole despre sifrol si sindrom publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sifrol si sindrom, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul medicamentului Sifrol si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Sifrol este un medicament care contine substanta activa pramipexol.

Este disponibil sub forma de comprimate cu "eliberare imediata" de culoare alba (rotunde: 0,088, 0,7 si 1,1 mg; ovale: 0,18 si 0,35 mg) si sub forma de comprimate cu "eliberare prelungita" de culoare alba (rotunde: 0,26 si 0,52 mg; ovale: 1,05, 2,1 si 3,15 mg). Comprimatele cu eliberare imediata elibereaza substanta activa imediat, iar comprimatele cu eliberare prelungita elibereaza substanta activa treptat, in decursul a cateva ore.

Sindromul gurii uscate sau xerostomia este o afectiune caracterizata prin senzatia de uscaciune si disconfort la nivelul cavitatii orale, care apare ca urmare a hiposalivatiei si reprezinta scaderea cantitatii de saliva, manifestandu-se in special in cazul persoanelor in varsta.

Aceasta trebuie tratata in primele luni de la instalare, deoarece poate duce la aparitia cariilor rampante (de natura agresiva si extinse in suprafata) si a halenei (mirosul neplacut al gurii). Iata cum puteti preveni sindromul gurii uscate:

Consumati 2 litri de apa pe zi, pentru a va mentine gura hidratata. Este indicat sa beti apa pe parcursul intregii zile, in inghitituri mici si sa mestecati cuburi de gheata, pentru a va hidrata in mod corespunzator.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.