Sparanghel, chiftele

Lista articolelor despre sparanghel si chiftele pe AflaCum.ro

Articole despre sparanghel si chiftele

Citeste cele mai noi articole despre sparanghel si chiftele publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sparanghel si chiftele, pe AflaCum.ro!

O reteta cu iz international, mai putin cunoscuta in Romania sunt chiftelele de sparanghel la cuptor.

Ingrediente:

- 1 kg sparanghel,
- 2 litri apa,
- 2 linguri faina,
- 2 linguri branza rasa,
- o lingura unt,
- 3 oua,
- 3 linguri untura,
- o ceasca smantana,
- o lingurita faina,
- sare.

Parjoalele sunt chiftele mari, aparte, pe care orice gospodina/gospodar le poate face. Trebuie doar putina pricepere si ingredientele potrivite. Azi, iti prezentam o reteta de parjoale care au la baza un amestec de carne de vita si slanina de porc. Va iesi o minunatie culinara.

Parjoale. Ingrediente:

- 500 grame de carne de vita/ de carne tocata;

Sparanghelul alb este, de fapt, sparanghel standard (verde) ce nu a crescut niciodata deasupra solului; lipsa luminii solare impiedica dezvoltarea clorofilei. In general, sparanghelul alb are o aroma mai blanda si un invelis mai dur decat omologul sau verde. Fierberea si pregatirea la abur sunt cele mai populare moduri de a gati sparanghelul alb, insa prajirea si gratarul sunt si ele metode destul de comune.

Cum sa gatesti sparanghel alb. Fierberea. Ingrediente:

- 450 g de sparanghel alb;

Chiftelele de somon reprezinta o alternativa supergustoasa la fileul obisnuit de somon. Nu trebuie sa fii chef pentru a le prepara si nici nu dureaza foarte mult. In plus, poti servii acese minunatii in mai multe feluri: intr-un burger, alaturi de salatele preferate sau cu diverse garnituri.

Chiftele de somon. Ingrediente:

- o cutie de somon fara piele si dezosat / 500 grame de somon salbatic proaspat;

Chiftele sau parjoale! Credeati ca aceste minunatii se fac doar in locurile pitoresti din Romania? Nu. Ele se prepara , spre exemplu, in Franta. Despre reteta pusa in practica in Hexagon, in cele ce urmeaza. Inainte de a trece la treaba, va mai spunem doar atat: chiftelele frantuzesti se fac repede si ofera un gust de neuitat!

Chiftele/parjoale frantuzesti. Ingrediente:

- 600 grame de carne tocata;

Sparanghelul este o leguma gustoasa si sanatoasa care se potriveste la aproape orice masa. Probabil ca esti obisnuit sa gatesti tulpini intregi, insa, te-ai intrebat vreodata daca poti manca si varfurile? Cu siguranta ca da! De fapt, varfurile de sparanghel sunt cele mai gustoase si mai fragede parti ale acestei plante.

Prepararea sparanghelului

1. Cumpara sparanghel cu varfuri inchise. Sparanghelul trebuie sa aiba varfuri ferme , compacte, inchise. Asta inseamna ca e proaspat si gustos. De asemenea, e bine sa alegi sparanghel cu tilpini drepte. Daca sparanghelul are varf deschis si nu ai alta optiune, il poti revigora inmuiandu-l cateva minute in apa rece!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sparanghelul ce urmeaza sa fie gatit poate fi mai gros sau mai subtire, insa trebuie sa fie...
O reteta de vara cu legume care are o aroma deosebita sunt chiftelele de vinete coapte asezonate...
Daca vrei sa inlocuiesti carnea de chiftele cu o leguma dulce, poti prepara aceste antreuri calde cu...
Chiftelele cu linte se combina cu ceapa, zarzavat si condimente inainte de prajire. Aceasta reteta aperitiv poate...
Chiftelele de legume se pot prepara din varza dulce. Ingrediente: - 500 grame varza, - 2 linguri...
Daca ai incercat chiftelele de legume, chiftelele de praz cu smantana sigur vor fi pe gustul tau. ...