Sparanghel, chiftele

Lista articolelor despre sparanghel si chiftele pe AflaCum.ro

Articole despre sparanghel si chiftele

Citeste cele mai noi articole despre sparanghel si chiftele publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sparanghel si chiftele, pe AflaCum.ro!

O reteta cu iz international, mai putin cunoscuta in Romania sunt chiftelele de sparanghel la cuptor.

Ingrediente:

- 1 kg sparanghel,
- 2 litri apa,
- 2 linguri faina,
- 2 linguri branza rasa,
- o lingura unt,
- 3 oua,
- 3 linguri untura,
- o ceasca smantana,
- o lingurita faina,
- sare.

Sparanghelul este o planta perena, aparuta in Romania in perioada dintre cele doua Razboaie Mondiale. Din pacate, traditia cultivarii la nivel national s-a pierdut. Sparanghelul mai este cultivat doar individual. Daca cunosti beneficiile consumului de sparanghel si vrei sa-l cultivi, trebuie sa citesti articolul urmator.

Sparanghel. Clima si sol. Prefera solurile usoare, nisipoase/seminisipoase, bine drenate. Rezista la fluctuatiile de temperatura, trecand cu bine chiar si peste iernile geroase. Nu il uda din belsug, deoarece nu suporta apa. Daca cultivi sparanghel alb, ar trebui sa o faci mai ferit de razele soarelui, deoarece acesta se va inverzi. Daca alegi sparanghel verde, ai nevoie de zone puternic luminate(terenuri cu expozitie sudica).

Cum se cultiva sparanghelul:

Sparanghelul ce urmeaza sa fie gatit poate fi mai gros sau mai subtire, insa trebuie sa fie neaparat proaspat, verde si ferm la atingere.

Spalati sparanghelul proaspat sub jet de apa, pentru a indeparta resturile de nisip de pe suprafata acestuia.

Rupeti capetele tari si lemnoase. Indoiti usor fiecare bucata de sparanghel si acesta se va rupe in locul potritvit. Sparanghelul poate fi blansat, gatit la abur, fiert, sotat sau copt, dupa cum urmeaza:

O reteta de vara cu legume care are o aroma deosebita sunt chiftelele de vinete coapte asezonate cu sos de rosii.

Ingrediente:

- 3 vinete mijlocii,
- 2 oua,
- 2 linguri de faina,
- sare, piper,
- 3 linguri de ulei.

Daca vrei sa inlocuiesti carnea de chiftele cu o leguma dulce, poti prepara aceste antreuri calde cu dovlecei.

Ingrediente:

- 3 dovlecei mijlocii,
- un ou,
- 2 linguri de faina,
- o lingurita de verdeata tocata,
- sare, piper,
- 2 linguri de untura.

Chiftelele cu linte se combina cu ceapa, zarzavat si condimente inainte de prajire.

Aceasta reteta aperitiv poate fi servita la inceput de masa, alaturi de alte antreuri calde si reci.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ai incercat chiftelele de legume, chiftelele de praz cu smantana sigur vor fi pe gustul tau. ...
Snitelul de legume este o alternativa a snitelului de carne, la fel ca si chiftelele de legume. ...
Ca sa fie mai gustoase, pentru chiftelele de legume se poate folosi un amestec de legume mai...
Daca sparanghelul este mai putin cunoscut in bucataria romaneasca, da-i o sansa acestei legume verzi si prepara...
Sparanghelul este o leguma verde care se consuma fiarta sau preparata la cuptor cu diverse sosuri. Ingrediente: ...
Pentru aceasta reteta, sparanghelul trebuie sa fie foarte proaspat. Ingrediente:- 1,500 kg sparanghel, - 2 litri apa,...