Sparanghel, sos tartar

Lista articolelor despre sparanghel si sos tartar pe AflaCum.ro

Articole despre sparanghel si sos tartar

Citeste cele mai noi articole despre sparanghel si sos tartar publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sparanghel si sos tartar, pe AflaCum.ro!

Pentru aceasta reteta, sparanghelul trebuie sa fie foarte proaspat.

Ingrediente:

- 1,500 kg sparanghel,
- 2 litri apa,
- sare.

Pentru sos:

Sparanghelul este o leguma gustoasa si sanatoasa care se potriveste la aproape orice masa. Probabil ca esti obisnuit sa gatesti tulpini intregi, insa, te-ai intrebat vreodata daca poti manca si varfurile? Cu siguranta ca da! De fapt, varfurile de sparanghel sunt cele mai gustoase si mai fragede parti ale acestei plante.

Prepararea sparanghelului

1. Cumpara sparanghel cu varfuri inchise. Sparanghelul trebuie sa aiba varfuri ferme , compacte, inchise. Asta inseamna ca e proaspat si gustos. De asemenea, e bine sa alegi sparanghel cu tilpini drepte. Daca sparanghelul are varf deschis si nu ai alta optiune, il poti revigora inmuiandu-l cateva minute in apa rece!

Sparanghelul este o planta perena, aparuta in Romania in perioada dintre cele doua Razboaie Mondiale. Din pacate, traditia cultivarii la nivel national s-a pierdut. Sparanghelul mai este cultivat doar individual. Daca cunosti beneficiile consumului de sparanghel si vrei sa-l cultivi, trebuie sa citesti articolul urmator.

Sparanghel. Clima si sol. Prefera solurile usoare, nisipoase/seminisipoase, bine drenate. Rezista la fluctuatiile de temperatura, trecand cu bine chiar si peste iernile geroase. Nu il uda din belsug, deoarece nu suporta apa. Daca cultivi sparanghel alb, ar trebui sa o faci mai ferit de razele soarelui, deoarece acesta se va inverzi. Daca alegi sparanghel verde, ai nevoie de zone puternic luminate(terenuri cu expozitie sudica).

Cum se cultiva sparanghelul:

Sparanghelul ce urmeaza sa fie gatit poate fi mai gros sau mai subtire, insa trebuie sa fie neaparat proaspat, verde si ferm la atingere.

Spalati sparanghelul proaspat sub jet de apa, pentru a indeparta resturile de nisip de pe suprafata acestuia.

Rupeti capetele tari si lemnoase. Indoiti usor fiecare bucata de sparanghel si acesta se va rupe in locul potritvit. Sparanghelul poate fi blansat, gatit la abur, fiert, sotat sau copt, dupa cum urmeaza:

Daca sparanghelul este mai putin cunoscut in bucataria romaneasca, da-i o sansa acestei legume verzi si prepara budinca de sparanghel.

Vei iubi aceasta reteta daca inveti sa o prepari ca la carte.

Ingrediente:

O reteta cu iz international, mai putin cunoscuta in Romania sunt chiftelele de sparanghel la cuptor.

Ingrediente:

- 1 kg sparanghel,
- 2 litri apa,
- 2 linguri faina,
- 2 linguri branza rasa,
- o lingura unt,
- 3 oua,
- 3 linguri untura,
- o ceasca smantana,
- o lingurita faina,
- sare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Desi in tara noastra sparanghelul nu este o leguma foarte cautata, pentru gospodinele care vor sa testeze...
Nisetrul pane inseamna peste taiat in felii si dat prin faina, ou si pesmet inainte de a...
Considerat hrana regilor, sparanghelul este comercializat si in Romania de cativa ani, si totusi putine gospodine se...
Daca doriti un sos pentru o friptura de vita sau pentru fructe de mare, atunci cea mai...