Vase sange, usturoi

Lista articolelor despre vase sange si usturoi pe AflaCum.ro

Articole despre vase sange si usturoi

Citeste cele mai noi articole despre vase sange si usturoi publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vase sange si usturoi, pe AflaCum.ro!

Arterele sunt vase de sange care transporta sangele incarcat cu oxigen de la inima la diferite tesuturi din corp.

Cea mai mare artera este aorta, ce prezinta o retea de artere mai mici, numite arteriole si capilare, ce se extind in tot corpul. Arterele sanatoase au peretii interiori fini si sangele poate curge usor prin ele.

Uneori, insa, pe peretii arterelor se pot acumula diferite substante, cum ar fi grasime, colesterol, calciu sau resturi celulare, infundand arterele si ingreunand circulatia sanguina. Arterele infundate pot provoca o serie de boli, precum infarctul miocardic sau accidentul cardiovascular. Asadar este foarte important sa evitati blocajele de la nivelul arterelor, adoptand un stil de viata sanatos si consumand alimente sanatoase.

Daca ai mancat in ultima vreme la un restaurant de lux, este posibil sa fi vazut usturoi negru in meniu. Acest tip de usturoi nu este altceva decat usturoiul clasic, invechit si fermentat dupa o metoda simpla.

Pentru a deveni negru, usturoiul este tinut la cald timp de aproximativ 2 saptamani. Nu devine, astfel, doar negru, ci si lemnos si dulce.

Cum sa obtii usturoi negru. Ai nevoie de:

Usturoiul se planteaza , in mod traditional, prin inserarea cateilor in sol. Exista, insa, o alta metoda foarte eficienta in plantarea de toamna-iarna, atunci cand ai la dispozitie un spatiu restrans. Ne referim la plantarea capatanilor intregi. Atentie! Metoda nu e la fel de productiva in plantarea de primavara.

Cum sa plantezi usturoi. Metoda de iarna pentru parcele mici:

- alege zona de plantare. Il poti planta in jurul pomilor fructiferi, a tufisurilor de zmeur si coacaz. Usturoiul va proteja fructele, pomii si tufisurile de multi daunatori. Soiurile potrivite pentru aceasta plantare sunt capatanile cu 4 si 5 catei.

Ai avut o recolta bogata de usturoi? Ne bucuram! Totusi, va trebui sa il depozitezi in conditii optime pentru ca acesta sa reziste peste iarna. Exista cativa pasi importanti de pastrare a a usturoiului! Acest proces incepe odata cu scoaterea bulbilor din pamant.

Cum sa depozitezi usturoiul. Pasi:

- pune usturoiul abia scos intr-un loc umbrit. E important sa intinzi bine usturoiul, intr-un singur strat, adica sa nu se suprapuna capatanile una peste alta. Astfel, se vor usca mai eficient. Tine usturoul asa circa doua saptamani;

Plantele de interior schimba imaginea cenusie si uneori deprimanta a oricarei case/oricarui birou, fiind de asemenea un furnizor constant de oxigen. Chiar daca le tinem in casa, departe de pericolele vremii capricioase, plantele de camera au nevoie de ingrijire. Azi iti vom prezenta un truc simplu si eficient pentru cresterea imunitatii acestor plante!

Cum sa ingrijesti plantele de interior cu apa de usturoi. Ai nevoie de:

- 2-3 catei de usturoi in coaja;

Usturoiul este unul dintre cele mai sanatoase alimente. Cu toate acestea, multe persoane se feresc sa il consume din cauza mirosului pe care il provoaca, mai ales in gura. Nu ar trebui sa procedezi asa! Cel putin, nu cand stai in confortul propriului camin! Exista solutii de a indeparta mirosul neplacut provocat de alicina, substanta de natura sulfuroasa existenta in usturoi.

Cum actioneaza alicina, substanta sulfuroasa care provoaca mirosul aparte al usturoiului? Aceasta substanta nu patrunde doar in cavitatea bucala, ci se imprastie si in sange. Astfel, mirosul de usturoi poate ramane in plamani timp de 24-48 de ore (1-2 zile), dupa consum. De aceea nu e usor sa inlaturi respiratia urat mirositoare. Adica nu e suficient sa te speli pe dinti.

Cum sa scapi de respiratia neplacuta provocata de usturoi:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Stim cu totii cat de sanatos este consumul de usturoi. Totusi, exista un mic secret care transforma...
Usturoiul este minunat in orice mancare! Nu se poate spune acelasi lucru si despre momentul in care...
Usturoiul este o planta excelenta pentru sanatate. Consumat regulat, combate celulele canceroase, detoxifica organismul si ajuta la...
Exista insecticide diverse pe piata de profil, insa majoritatea contin substante periculoase pentru sanatatea umana. Daca vrei...
Gogonelele sunt rosiile verzi sau usor parguite pe care romanii le pun la murat in fiecare an,...
Epilarea faciala este folosita de multe dintre reprezentantele sexului frumos. Intr-o societate in care etichetele si normele...