Vitamina d, vitamina

Lista articolelor despre vitamina d si vitamina pe AflaCum.ro

Articole despre vitamina d si vitamina

Citeste cele mai noi articole despre vitamina d si vitamina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vitamina d si vitamina, pe AflaCum.ro!

Vitamina D se refera la un grup de vitamine necesar dezvoltarii oaselor si musculaturii. Deficienta vitaminei D in  organism presupune probleme serioase si uneori acestea sunt iremediabile; astfel de probleme ar putea fi prevenite in timp util daca am fi mai atenti la anumite semne si simptome care ne semnaleaza aceasta lipsa de vitamina D.

Iata unele indicii ce ar trebui sa va alarmeze:

Existenta unor factori de risc precum varsta  (copiii si batranii sunt mai predispusi la aceasta problema), expunerea la soare insuficienta (ori din cauza ocupatiei ori a regiunii ori a culturii), culoarea pielii  (persoanele cu pielea mai inchisa la culoare au un nivel mai ridicat de melanina, care inhiba producerea vitaminei D), starea medicala (cei care au probleme cu rinichii sau ficatul  pot avea lipsa de vitamina D) dar si obezitatea are ca efect  scaderea nivelului de vitamina D din organism.

Fii atent la alimentatie. Vitamina D se poate obtine din alimente precum: pestele gras: somon, ton, pastrav, sardine; din ciuperci, anumite tipuri de branza, lapte si este evident ca, pentru cei care tin diete serioase si nu mananca alimente ce contin vitamina D trebuie sa aiba in vedere posibilitatea unei deficiente in organism a acestei vitamine.

Ia aminte la durerile de oase sau la senzatia de moliciune, de lipsa de vlaga.  Toate acestea sunt semne ale deficientei vitaminei D.

Observa  mainile si picioarele  copiilor. Deficienta vitaminei D duce la rahitism si la aparitia diformitatilor la nivelul oaselor.

Cresterea inceata la copii este un alt semn al lipsei de vitamina D.

Durerile cvasiconstante la nivelul umerilor precum si dificultatile la mers sunt semne ale osteomalaciei (afectiune osoasa ce apare la adult si este determinata de demineralizarea oaselor) si necesita o supraveghere medicala.

O femeie este considerata infertila daca nu poate concepe un copil, dupa ce a incercat un an sa faca acest lucru pe cale naturala sau daca nu poate duce o sarcina pana la capat.

Infertilitatea la femei poate fi cauzata de diferite probleme de sanatate, cum ar fi sindromul ovarian polichistic, fibromul uterin, anemia, probleme de tiroida, blocarea tuburilor falopiene, Candida si bolile cu transmitere sexuala.  

Alti factori care cresc riscul infertilitatii la femei sunt alcoolismul, fumatul, varsta peste 35 de ani, obezitatea, stresul excesiv, ciclurile menstruale neregulate, alimentatia necorespunzatoare si antrenamentul fizic intens.

Citeste prospectul medicamentului Sterogyl, picaturi si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Acest medicament contine vitamina D care permite fixarea osoasa a calciului. Este indicat in profilaxia si tratamentul carentelor de vitamina D.

Compozitie: Ergocalciferol 2000000 U.I.; Excipienti: hidrochinona, alcool etilic 96 grade, 2, apa purificata pentru 100 ml. Titru alcoolic (V/V): 90%. 1 picatura contine 400 U.I. vitamina D2 si 14 mg etanol. 1 ml solutie buvabila corespunde la 50 picaturi.

Fosavance este un medicament care contine doua substante active: alendronat de sodiu trihidrat si colecalciferol (vitamina D3).

Este disponibil sub forma de comprimate albe (de forma unei capsule: 70 mg alendronat sodic trihidrat si 2 800 unitati internationale [UI] colecalciferol; rectangulare: 70 micrograme alendronat sodic trihidrat si 5 600 unitati internationale colecalciferol).

Pentru ce se utilizeaza Fosavance?

Citeste prospectul medicamentului  CalciviD si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Este recomandat pentru prevenirea si tratamentul complementar al osteoporozei.

Comprimate filmate: 30

Prospect Vitamina B6 comprimate. Indicatii si mod de administrare.

Indicatii: Anemii aplastice si eritroblastice; anemii hipocrome rezistente la tratamentul cu fier; granulopenie de origine toxica sau medicamentoasa; afectiuni ale sistemului nervos central cu etiologie arteriosclerotica sau encefalitica; tratamentul preventiv si curativ al polinevritelor de origine toxica sau medicamentoasa, mai ales cea hidrazidica; crampe, hipertonie musculara, miopatie, acrodinie; varsaturi, mai ales gravidice, postanestezice sau postroentgenterapice; tremuraturi idiopatice, senile sau de origine toxica, boala Parkinson, parkinsonism arteriosclerotic; etilism acut; afectiuni ale pielii ca: dermatita seboreica, acnee, dermite usoare postroentgeniene; boala arteriosclerotica cu diferite localizari.

Compozitie: Comprimate continand clorhidrat de piridoxina 0,250 g. Fiole continand clorhidrat de piridoxina 0,050 g/2 ml, respectiv 0,250 g/5 ml.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa