Zarzavat, ardei grasi

Lista articolelor despre zarzavat si ardei grasi pe AflaCum.ro

Articole despre zarzavat si ardei grasi

Citeste cele mai noi articole despre zarzavat si ardei grasi publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre zarzavat si ardei grasi, pe AflaCum.ro!

Din categoria zarzavaturilor pentru ciorba fac parte morcovii, ardeii grasi si fasolea verde.

In cantitati mari, zarzavatul se usuca in cuptoare anume de uscat. Pentru trebuintele casei se poate, cu oarecare grija, usca si pe gratare in cuptorul de la aragaz.

Cum se aleg morcovii supusi uscarii?

Legumele la conserva sunt un adevarat deliciu, mai ales in perioada rece a anului, cand gasesti cu greutate legumele preferate pe tarabele din piete sau in magazine. Iar daca le gasesti, sunt destul de scumpe. Exista multe retete destinate conservelor de legume, insa noi ti-am pregatit, azi, una speciala, de care, cu siguranta, te vei indragosti: ardei grasi si gogonele in marinada:

Ardei grasi si gogonele in marinada. Ingrediente pentru 2,1 litri(3 borcane de 700 mililitri):

- 800 g de ardei grasi;

Iti plac ardeii copti, dar te ia durerea de cap cand te gandesti ca trebuie sa ii pregatesti? Avem o solutie simpla pentru tine. Poti decoji si coace ardeii foarte rapid si fara fum.

Ce trebuie sa faci:

- pune folie de aluminiu pe o tava de copt. Imbraca inclusiv marginile tavii.

Musacaua este o mancare gustoasa care se prepara din mai multe straturi de cartofi in combinatie cu alte legume, orez sau carne.

Afla cum se prepara musacaua de cartofi cu zarzavat:

Ingrediente:

Comparativ cu supa de zarzavat din bucataria traditionala romaneaca, supa frantuzeasca de zarzavat foloseste in plus varza, salata, dar si zahar.

Ingrediente:

- un morcov,
- un patrunjel,
- 1/4 telina,
- un praz,
- o ceapa,
- 1/4 varza mica,
- o mana de mazare,
- o salata mica, 1/2 lingura unt,
- 1/2 lingurita zahar,
- sare,
- 2 litri zeama de carne.

Mod de preparare:

Supa de pasare se poate obtine dupa preferinte din gaina, pui sau curcan, cu deosebirea ca pasarea tanara fierbe mai repede.

Totusi, daca preferati supa de gaina, aceasta are mai multa tarie, este mai grasa si multi considera ca are un gust mai concentrat, de aceea o prefera.

Ingrediente:

- 1 ½ kg carne,

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Zarzavatul se pastreaza bine pentru iarna in pivnite uscate si aerisite, acolo unde exista conditii in acest...
Pentru a-i fragezi carnea, inainte de a prepara iepure cu zarzavat, este necesar sa puneti carnea la...
Vinetele aduc organismului un important aport de potasiu, magneziu, vitamina B6 si vitamina C. Apreciate in special...
Consumati vara cu placere in salate asortate cu rosii sau umpluti cu orez si carne, ardeii pot...
Daca in sezonul cald se pot consuma castraveti murati in saramura, pentru iarna, cele mai potrivite sunt...
Pentru amatorii de supa, se conserva pentru iarna legume combinate: rosii, radacinoase, dar si alte legume dupa...