Zocor, colesterol

Lista articolelor despre zocor si colesterol pe AflaCum.ro

Articole despre zocor si colesterol

Citeste cele mai noi articole despre zocor si colesterol publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre zocor si colesterol, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul medicamentului Zocor, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Hipercolesterolemia: scaderea nivelurilor crescute ale colesterolului total si ale colesterolului-LDL la pacientii cu hipercolesterolemie primara, cand raspunsul la dieta sau alte masuri nefarmacologice a fost insuficient.

Zocor creste colesterolul-HDL si micsoreaza raportul dintre colesterolul-LDL si colesterolul-HDL, precum si pe cel dintre colesterolul total si colesterolul-HDL. Scaderea nivelurilor crescute de colesterol la pacientii cu hipercolesterolemie combinata cu hipertrigliceridemie, cand hipercolesterolemia reprezinta tulburarea de baza. Cardiopatia ischemica: la pacientii cu cardiopatie ischemica, Zocor este indicat pentru: reducerea riscului mortalitatii; Reducerea riscului de deces de cauza coronariana si infarcte miocardice nonfatale; reducerea necesitatii procedurilor de revascularizare miocardica (bypass coronarian si angioplastie coronariana transluminala percutanata); si incetinirea dezvoltarii aterosclerozei coronariene, inclusiv reducerea dezvoltarii de noi leziuni si noi ocluzii totale.

Colesterolul marit sau hipercolesterolemia reprezinta un nivel ridicat al colesterolului in sange. Se instaleaza adesea in combinatie cu un nivel ridicat de trigliceride (dislipidemie). Nivelurile mari de grasimi in sange sunt asociate cu diverse probleme ale inimii, declansate de ateroscleroza, adica depunerea grasimilor pe peretii vaselor de sange.

Colesterolul se formeaza in ficat si este eliberat in circulatia sangelui dupa ce a ajuns acolo in urma absorbtiei intestinale a alimentelor pe care le consuma o persoana. Odata eliberat in sange, colesterolul circula legat de lipoproteine (combinatii de proteine si lipide). Exista doua tipuri de colesterol: bun si rau. Pentru a evita cresterea LDL/colesterolului rau , e nevoie de schimbarea regimului de viata: nicio zi fara miscare, mancare sanatoasa(slaba in grasimi saturate) si consumul anumitor ceaiuri.

Iata care sunt ceaiurile care scad colesterolul:

Colesterolul marit sau hipercolesterolemia reprezinta un nivel ridicat al colesterolului in sange. Se instaleaza adesea in combinatie cu un nivel ridicat de trigliceride (dislipidemie). Nivelurile mari de grasimi in sange sunt asociate cu diverse probleme ale inimii, declansate de ateroscleroza, adica depunerea grasimilor pe peretii vaselor de sange.

Colesterolul se formeaza in ficat si este eliberat in circulatia sangelui dupa ce a ajuns acolo in urma absorbtiei intestinale a alimentelor pe care le consuma o persoana. Odata eliberat in sange, colesterolul circula legat de lipoproteine (combinatii de proteine si lipide). Exista doua tipuri de colesterol: bun si rau. Pentru a evita cresterea LDL/colesterolului rau trebuie limitat sau chiar evitat consumul anumitor alimente. Iata care sunt acestea:

- carnea rosie;

Ai valoarea colesterolului prea mare? Daca da, va trebui sa o scazi! Altfel, inima ta poate avea de suferit. De obicei alimentatia nesanatoasa si un stil de viata haotic declanseaza cresterea LDL, cunoscut in popor si sub numele de colesterol rau.

In cat timp scade colesterolul? E o intrebare la care multe persoane cauta raspunsuri. Perioada medie de scadere a LDL este curpinsa intre 3 si 6 luni. De obicei, dureaza mai mult in cazul femeilor decat in cel al barbatilor.

Cum sa scazi colesterolul rau/LDL:

Orice om trebuie sa faca analize medicale macar o data pe an, daca vrea sa se mentina sanatos. In cazul barbatilor, controalele medicale care pot depista cancerul de colon, diabetul si chiar impotenta sunt esentiale. Doar depistate la timp, aceste afectiuni grave pot fi tratate eficient.

Bolile frecvente la barbati si testele de rigoare:

1. Cancer de piele. Aceasta examinare se face personal. Verifica orice semn de pe piele(, alunita, neg). Daca un asemenea semn isi modifica marimea, culoarea sau forma., mergi la dermatolog.

Infarctul miocardic este una dintre bolile care provoaca multe decese in lumea moderna. Stilul de viata, alimentatia nesanatoasa si stresul sun principalele cauze care declanseaza aceasta afectiune.

Colesterolul are un rol esential in buna functionare a inimii. Daca acesta se depune pe arterele care transporta sangele catre inima, e o chestiune de timp pana cand ceasul, asa cum mai este numit in popor cordul, se imbolnaveste.

Impotriva bolilor de inima, exista o multitudine de medicamente. Astazi, insa, o sa ne oprim asupra unui remediu natural, pe care multi romani il au in propriile case: tuica de prune.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Strugurii si uleiul din samburi de struguri reprezinta un adevarat miracol pentru sanatate. Utilizat atat intern, cat...
Exista doua metode eficiente care ajuta la reducerea colesterolului rau din organism. Ambele solutii sunt la indemana...
Desi speranta de viata a crescut in lume o data cu dezvoltarea stiintei, tinerii de azi se...
Fares va propune un ceai pentru colesterol dupa o reteta monahala culeasa de la Manastirea Sub Piatra. ...
Citeste prospectul medicamentului Sortis 20 mg si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Gla 120 si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Gla...