Un alun in curtea casei sau in gradina inseamna, in primul rand, un aport extraordinar de oxigen. In al doilea rand, fructele acestui pom sunt excelente in tratarea problemelor la rinichi, precum calculii renali.
Gradina
Esti gospodar si iti place sa faci singur lucrurile in gradina? Ai nevoie de sfaturi pentru a fi un gradinar perfect? Citeste articolele noastre si descopera cum poti face singur lucrurile pentru a avea o gradina perfecta. Dar inainte sa te apuci de treaba, achizitioneaza uneltele specifice unui gradinar!
Ghimbirul este folosit frecvent de romani in bucatarie, atat pentru aroma sa iesita din comun, cat si pentru beneficiile pe care le aduce in organism. Ceea ce, probabil, nu stii este faptul ca poti creste ghimbirul la tine acasa, in ghiveci.
Legume proaspete si gustoase, iarna, din productie proprie? E posibil, daca te hotarasti sa construiesti o sera. Nu trebuie sa fie una de ultima generatie, care sa implice costuri majore. Poti construi o sera ingropata: e simplu si destul de ieftin.
In gradina ta superba locuiesc o multime de vietati minunate, care pun osul la sanatatea ecosistemului. Printre aceste fiinte, exista si unele care pot parea hidoase si pot fi considerate periculoase. In aceasta categorie intra si paianjenul mare cu dungi negre si galbene (lat. Argiope bruennichi).
Agricultura nu intra in hibernare odata cu sosirea sezonului rece. Sunt multe activitati care se pot intreprinde in gradina, de la curatarea pomilor si a parcelelor, pana la semanat. Da, poate nu stiai, dar exista o multime de plante care se pot pune in pamant inca de toamna.
Muscatele tale superbe s-au ofilit iarna trecuta? Cu siguranta, n-ai stiut cum sa le ingrijesti. Aceste flori minunate au cateva nevoi aparte pe timpul sezonului rece. Sa vedem despre ce este vorba.
Orice gospodar doreste sa aiba in gradina sa pomi fructiferi care sa ofere cele mai bune roade. Pentru a avea succes, insa, e nevoie de multa munca, pe intreaga perioada a anului. Si in sezonul rece, cand pomii se afla in stare latenta, trebuie sa le acorzi o atentie sporita.
Prunele sunt fructe foarte cunoscute in Romania pentru proprietatile lor minunate(amintim doar ca stimuleaza memoria si previn bolile de inima). Putini stiu, insa, cum se culeg prunele. Daca esti interesat, iti spunem noi. In primul rand, depinde cum doresti sa folosesti prunele! Daca le aduni pentru consum sau pentru a face vestita tuica.
Esti gradinar cu experienta? Inseamna ca stii ce te asteapta in aceste zile de toamna :) Daca esti la inceput sau vrei sa devii gospodar, iti spunem, pe scurt, ce activitati ai de indeplinit in aceasta perioada. Ia o agenda si noteaza!
Stiti deja ca otetul are o multime de utilizari in casa, mai ales in zona de bucatarie si in cea de curatenie. Ceea ce, probabil, nu stiti este faptul ca acest lichid cu miros intepator poate fi folosit si pentru ingrijirea plantelor, atat a celor din gradina, cat si a celor de apartament.
Iti place sa ai curtea si/sau gradina plina cu pomi care sa elibereze oxigen si sa iti ofere umbra atat de dorita in sezonul cald? Foarte bine! Ai grija, insa, la alegerea copacilor! Spre exemplu, ar fi de preferat sa nu plantezi brazi in apropierea locuintei tale. Sfatul tine de o superstitie veche. Te lasam pe tine sa alegi daca o crezi sau nu.
Toamna se numara bobocii si se culeg recoltele! Orice agricultor e mai bucuros in aceasta perioada. Aduna roadele muncii sale. Si cum te poti bucura mai frumos, daca nu culegand via si facand mustul?!
Gradina ta trebuie sa arate superb si in sezonul rece, nu doar in perioada primavara-vara. Pentru asta e necesar sa cauti flori rezistente la frig. Un exemplu in acest sens il reprezinta cunoscutele panselute.
Stalpii de sustinere pentru vie sunt esentiali, mai ales in camp deschis. Daca langa casa, poti merge pe varianta unei bolte metalice sau din lemn, in zonele mai extinse(camp) trebuie sa sustii via cu stalpi.
Orhideele apar din ce in ce mai des in casele romanilor. Frumoase, accesibile ca pret si usor de ingrijit, aceste flori iti vor schimba, cu siguranta, decorul anost din locuinta. Si poate chiar vrei sa inmultesti aceste minunate flori! Pentru asta, trebuie sa tii cont de sfaturile de mai jos.
Cand te afli in salbaticie, exista intotdeauna sansa de a da peste pe o planta otravitoare. Cei mai expusi pericolelor sunt copiii, a caror curiozitate este mereu uriasa. Iata topul celor mai periculoase plante din lume: unele se afla in salbaticie, altele, chiar in casele si in gradinile oamenilor!
Oamenii folosesc, in general, plantele de interior ca element decorativ. Putini stiu, insa, ca anumite plante au si rolul de a imbunatati starea de dispozitie, de a a atrage energiile pozitive. Iata cateva dintre plantele energetice:
Piscina(iazul) naturala este un concept relativ nou, care intra usor-usor si in Romania. Conditiile de baza pentru a detine asa ceva sunt: sursa de apa si spatiul in care sa realizezi o asemenea minunatie.
Esti un gradinar pasionat? Atunci din micul tau colt de Rai nu trebuie sa lipseasca ghivecele suspendate. Ce flori se potrivesc unui astfel de cadru superb? Iti aratam in articolul ce urmeaza.
Orhideea la ghiveci este foarte iubita de cei care obisnuiesc sa creasca plante de interior. Superba si prea putin pretentioasa, orhideea are, totusi, o mare slabiciune: nu suporta umiditatea in exces. Daca o uzi prea des, va incepe sa se ofileasca. Din fericire, poate fi salvata in cativa pasi foarte simpli.
Cele mai citite
Abonare