Rani si accidente

Fiecare dintre noi ne-am confruntat de-a lungul vietii cu o rana sau un accident minor sau mai delicat! Inainte de a fugi la medic, invata sa oferi primul ajutor in caz de necesitate. Afla care sunt cele mai bune modalitati de a trata o rana cu calm si sange rece!

Anual, mii de oameni mor sau sunt raniti in incendii, pierzandu-si bunurile si amintirile.

Afla cum sa te aperi de fulgere daca te prinde pe nepregatite o furtuna cu descarcari electrice. 

Oasele rupte sau fracturate necesita ingrijiri medicale imediate, fiind insotite de anumite simptome, ce depind de severitatea fracturii si de modul in care s-a produs.

Coastele rupte sau fracturate sunt rezultatul unei traume in zona pieptului, cum ar fi o lovitura, o cazatura sau un accident de masina.

Iata cateva informatii cu privire la primul ajutor in caz de inec:

Actionati imediat. Prima ora este cruciala pentru ca nervii sa ramana in viata, ca muschii controlati de respectivii nervi sa nu devina inutili si ca victima sa-si revina pe deplin.

Bandajele se aplica pe diferite rani, pentru a le proteja.

Manevra Heimlich este o tehnica urgenta, ce poate salva viata unei persoane in cateva secunde.

Iata ce trebuie sa faceti daca aveti de-a face cu o persoana care si-a amputat degetul din greseala, pentru a-i salva degetul:

Super glue este foarte util pentru mai multe proiecte si e utilizat constant cu scopul construirii si repararii.

Daca nu stiti sa inotati, iata cum puteti sa va mentineti la suprafata apei, in cazul unui pericol de inec, fara a apela la ajutor extern:

Fiecare mama are un copil care nu va asculta de fiecare data.

Socul anafilactic este o reactie alergica severa care poate fi cauzata de expunerea la substante comune, dar care pot duce la deces.

Respiratia gura la gura (ventilatia artificiala) este o procedura de prim ajutor care, folosita in combinatie cu masajul cardiac sau singura, poate salva viata unui pacient aflat in stop cardio respirator.

O persoana se afla in sincopa (termenul medical folosit pentru lesin) atunci cand prin corpul sau nu circula o cantitate suficienta de sange si oxigen, care poate duce la deteriorarea permanenta a unor organe sau chiar la deces.

Accidente pot avea loc oriunde si oricand.

Accidentele minore, zgarieturile si vanataile pot aparea in cele mai nepotrivite momente.

Cui nu i s-a intamplat sa se friga in bucatarie sau in garaj si sa nu stie ce sa faca pentru a calma durerea intensa ce da navala? Cei care au incercat pe propria piele leacuri babesti pentru arsuri, s-au convins de ineficienta lor, asa ca iata cateva sfaturi utile pentru a vindeca mai usor astfel de accidente.

In cazul unei leziuni la nivelul bratului sau al umarului (fractura, luxatie, dislocare), este foarte important ca mana afectata sa fie imobilizatata cat mai rapid, pentru ca sansele de vindecare sa creasca. Astfel ca pana la sosirea ambulantei sau deplasarea la Camera de garda, e important ca persoanei ranite sa i se aplice un bandaj corespunzator.