Rani si accidente

Fiecare dintre noi ne-am confruntat de-a lungul vietii cu o rana sau un accident minor sau mai delicat! Inainte de a fugi la medic, invata sa oferi primul ajutor in caz de necesitate. Afla care sunt cele mai bune modalitati de a trata o rana cu calm si sange rece!

Pescarii stiu ca este inevitabil sa le intre carligele de undita in piele.

Iata ce trebuie sa faceti daca va blocati mana intr-o vaza si nu mai puteti sa o scoateti:

Daca aveti sangerari nazale frecvente si nu ati gasit inca o solutie rapida la aceasta problema, iata cum le puteti opri cu ajutorul unui tampon:

Este important ca degetele rupte sa fie fixate bine cu leucoplast, pentru a le grabi vindecarea.

Automatele alimentare pot fi extrem de periculoase, deoarece pot produce accidente cauzatoare de rani sau chiar de moarte.

Iata ce trebuie sa faceti ca sa impiedicati dezlipirea unui plasture umed:

Resuscitarea cardio-pulmonara este o tehnica de repornire a inimii si a respiratiei unei persoane inainte de sosirea ambulantei.

Iata cum puteti da primul ajutor, daca nu aveti la indemana niciun fel de bandaje:

Iata ce trebuie sa faceti penrtu a chema o ambulanta, daca va confruntati cu o urgenta medicala:

Iata ce trebuie sa faceti pentru a trata o taietura facuta intr-o baie publica:

Daca v-ati taiat si aveti nevoie de un plasture, iata cum trebuie sa il aplicati in 5 pasi:

Plagile prin injunghiere sunt extrem de dureroase si pot fi chiar mortale. Acest tip de rani necesita o ingrijire imediata, pentru oprirea sangerarii si diminuarea durerii, pana cand victima primeste ingrijire medicala.

Aschiile pot fi de diferite forme si marimi, insa o data intrate in deget toate dor in egala masura.

Ranile prin impungere sunt provocate de obiecte contondente, precum cuiele, piunezele sau aschiile, la nivelul pielii.

Daca v-ati ranit umarul practicand vreun sport sau muncind in gradina, puteti reduce inflamatia si minimaliza durerea aplicand gheata.

Juliturile si ranile minore pot avea loc in momente inoportune, asadar este indicat sa aveti intotdeauna la indemana un dezinfectant, pe care il puteti obtine acasa, dupa cum urmeaza:

Juliturile sunt cauzate de frecarea pielii cu o suprafata dura, acestea putand fi minore sau grave, insa tratabile acasa.

Alcoolul pentru frectie (izopropilic) se foloseste pentru acordarea primului ajutor in cazul unor taieturi si zgarieturi minore, fiind ieftin si foarte eficient.

Daca un plasture este aplicat necorespunzator exista riscul infectarii taieturii sau a ranii, deoarece mizeria va patrunde cu usurinta sub acesta.

Curatarea corespunzatoare a unei rani este foarte importanta, pentru a impiedica infectarea acesteia sau contactarea unor boli.