Cum sa verifici carnea de porc inainte de a o cumpara:
- verifica stampila sanitar veterinara. Daca aceasta nu exista, nu cumpara produsul.
- carnea proaspata nu trebuie sa se lipeasca de degete, ci trebuie sa fie tare, intr-o culoare trandafirie, cu fibrele dense.
- in functie de varsta porcului, carnea are culori diferite. Porcii tineri au carnea roz-albicioasa si o consistenta moale. In schimb, porcii mai batrani, au carnea rosu inchis si o consistenta sportia( carne tare).
- grasimea trebuie sa fie alba sau de un roz-alb, moale, iar la atingere sa lase o senzatie de unsuros.
- daca apesi carnea, aceasta trebuie sa revina imediat la forma initiala. Daca e veche, nu se va intampla asta.
- iti recomandam sa nu cumperi carne condimentata sau marinata, pentru ca unii vanzatori aplica astfel de tratamente carnii de proasta calitate sau chiar alterata, tocmai pentru a-i masca mirosul;
- cumpara carne ambalata, care are termenul de valabilitate inscriptionat.
- nu lua preparate din carne cu membrana crapata, cu goluri in compozitie, cu acumulari de grasime sau apa sub membrana;
- nu prepara carnea de porc in sange. Riscul de a te imbolnavi de trichineloza creste.