4 modalitati in care sa gatesti cotletul de porc

4 modalitati in care sa gatesti cotletul de porc

Cotletul de porc este o optiune delicioasa, rapida pentru mesele din cursul saptamanii sau pentru ocazii speciale deopotriva. Carnea de porc este o carne versatila, care are un gust minunat, cu o varietate de combinatii de arome si metode de gatit.

Mai jos va prezentam patru modalitati in care puteti gati cotletul de porc!

Timp de pregatire: 5 minute

Timp de gatire(prajire): 6 – 8 minute

Timp total: 11 – 13 minute

Metoda 1. Cotlete de porc la tigaie.

Incepeti cu cotletul de porc proaspat. Puteti folosi fie cu os, fie dezosate. Daca ati achizitionat cotlete inghetate, asigurati-va ca acestea sunt complet dezghetate.

Se pune o lingura de ulei intr-o tigaie mare. Asezati tigaia pe foc mediu si lasati uleiul sa se incinga bine. Puteti folosi orice tip de ulei: de masline, de floarea soarelui, de seminte de struguri sau chiar si unt.

Daca aveti de prajit mai mult de 4 cotlete, este necesar sa folositi a doua tigaie. Folosind o tigaie din fonta grea, cotletul de porc se va carameliza mai frumos.

Pregatirea cotletului de porc.

Se presara pe ambele parti cu piper, sare si alte condimente la alegere ca praf de usturoi sau ardei iute.

Puneti cotletul de porc in tigaie.

Gatiti pe o parte timp de 3 – 4 minute. Ar trebui sa aiba o crusta aurie spre maro.

Daca doriti ca friptura sa aiba glazura, adaugati o lingurita de miere, marmelada sau sirop de artar pe fiecare parte inainte de a o intoarce.

La alegere puteti adauga cateva frunze de salvie proaspata. Frunzele se vor praji si vor deveni crocante.

Intoarceti cotletele pe partea cealalta si prajiti 3 – 4 minute.

Scoateti cotletul din tigaie si aranjati pe o farfurie.

Serviti cu cartofi prajiti sau alte garnituri, dupa preferinta.

Metoda 2. Cotlet la tava.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade C.

Pregatirea cotletului.

Se presara cu sare, piper, boia de ardei , oregano uscat si orice alte condimente care va plac.

Daca doriti sa faceti cotlete pane, amestecati 1 ceasca faina, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper negru si jumatate lingurita praf de usturoi. Intr-un vas separat se amesteca 1 ou si 2 linguri de apa.

Fiecare cotlet se inmoaie in amestecul de faina apoi se scufunda in amestecul de ou.

Firimiturile de biscuiti, pesmet, fulgi de porumb pot fi de asemenea folosite pentru acoperirea cotletelor.

Puneti cotletul de porc intr-un vas de copt. Folositi un vas de sticla cu capac, un vas ceramic sau metal.

Coaceti cotletul de porc 10 minute.

Intoarceti cotletul pe partea cealalta. Fiti atent la deschiderea usii cuptorului.

Coaceti cotletul de porc inca 10 – 15 minute.

Testati cotletul de porc pentru gradul de coacere. Folositi un termometru de carne pentru a verifica temperatura lor. Sunt gata cand temperatura interna a ajuns la 145 de grade sau cand furculita intra usor in cotlet.

Scoateti cotletul de porc din cuptor.

Serviti cu legume si salata.

Metoda 3. Cotlete de porc la Grill sau fierte in abur.

Aprindeti gratarul sau porniti vasul cu abur.

Pregatiti cotletul de porc. Presarati cu sare, piper si alte mirodenii.

Puneti pe gratar sau in vasul cu aburi.

Gatiti pe o parte 3 – 4 minute.

Intoarceti pe partea cealalta.

Gatiti inca 3 – 4 minute.

Scoateti cotletul de porc de pe gratar sau din vasul cu aburi.

Serviti cu garnituri dupa preferinta.

Metoda 4. Alte metode pentru gatit cotlete de porc.

Pregatiti marinate pentru cotlete de porc. Marinatele dulci sau picante adauga savoare cotletelor de porc.

Pregatiti cotlet de porc umplut. Cumparati cotlete de porc subtirele si rulati-le cu o umplutura gustoasa facuta din ciuperci, pesmet, branza albastra si alte ingrediente delicioase.

Gatiti cotletul de porc cu sos de mere si afine. Acesta este modul perfect de a servi cotletul de porc pentru o masa de sarbatoare.

Se taie carnea de porc si se prajeste. Aceasta mancare traditionala de cotlete de porc va permite sa includeti o multime de legume sanatoase.

Etichete: cotlet porc, reteta, porc, cotlet

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...
Odata ce ai incercat sa faci acest aluat de pizza acasa, vei observa care este diferenta fata...
Ti-e pofta de niste coaste de porc gatite ca la restaurant, sa se desfaca de pe os...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare