Conserva din burta de porc. Ingrediente:
- un kilogram de burta de porc;
- 4 catei de usturoi;
- 2 frunze de dafin;
- boabe de piper negru;
- 90 grame de sare la un litru de apa.
Conserva din burta de porc. Mod de preparare:
- taie carnea de porc in bucati de grosime medie;
- umple doua borcane curate si uscate cu carnea taiata mai devreme;
- decojeste cateii de usturoi;
- adauga cate doi catei de usturoi in fiecare borcan;
- pune deasupra cate o frunza de dafin si cateva boabe de piper negru;
- pregateste saramura la foc mediu, adaugand 90 grame sare la fiecare litru de apa. Adu saramura in punctul de fierbere;
- da saramura de pe foc dupa ce da in clocot;
- umple borcanele cu saramura obtinuta;
- pune capacele si inchde borcanele etans;
- tapeteaza baza unei cratite cu un prosop de bucatarie;
- pune borcanele in cratita si toarna apa calda peste ele. Aceasta trebuie sa ajunga pana sub capac;
- gateste conservele la foc mediu timp de 2 ore, din momentul in care apa a inceput sa fiarba;
- lasa borcanele in apa din cratita pana se racesc complet;
- scoate borcanele si depoziteaza-le in beci/camara/frigider.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari burta de porc. Nu e necesara coacerea sau prajirea