Cum sa prepari burta de porc. Nu e necesara coacerea sau prajirea

Cum sa prepari burta de porc. Nu e necesara coacerea sau prajirea

Iti place in mod deosebit carnea de porc? Daca da, astazi ti-am pregatit o reteta speciala. Este vorba despre burta de porc fara coacere sau prajire. Gustul si aroma acestui preparat iti vor da pe spate orice musafir. Asadar, sa ne apucam de treaba!

Cum sa prepari burta de porc. Ingrediente:

- 2 kilograme de burta de porc (piept/slanina din spate);

- un litru de apa;

- 150 grame de sare;

- piper negru, dupa gust;

- boabe de piper;

- ienibahar;

- cateva frunze de dafin;

- boabe de coriandru;

- 15 catei de usturoi;

- 2 lingurite de ardei rosu;

- un sfert de lingurita de coriandru praf;

- o jumatate de lingurita de frunze de dafin macinate;

- o jumatate de lingurita de fenicul macinat.

Cum sa prepari burta de porc. Mod de preparare:

- spala o bucata de carne sub jetul de apa;

- taie bucata de carne pe jumatate;

- usuca bucatile obtinute cu ajutorul unui prosop de bucatarie;

- procedeaza identic si cu bucatile de carne care au sorici. Curata soriciul , mai intai. de toate impuritatile cu ajutorul unui cutit. Taie carnea in bucati mari;

- pune la fiert intr-o cratita un litru de apa;

- dupa ce apa da in clocot, adauga sarea, piperul negru si celelalte condimente, inclusiv foile de dafin si boabele de coriandru

- amesteca si lasa la fiert inca 4 minute;

- taie usturoiul subtire si pune-l in borcane curate;

- acum ca marinada e gata, aseaza carnea in borcan, fara sa o tasezi, pentru ca saramura sa aiba unde intra;

- toarna saramura fierbinte peste carne. In cazul in care carnea e moale, racesti marinada si toarn-o apoi peste carne;

- pune capace borcanelor si lasa burta sa se raceasca la temperatura camerei;

- introdu borcanele la frigider timp de 5 zile. Lasa carnea in saramura;

- scoate carnea din borcane pe un platou;

- usuca bine de tot carnea cu ajutorul prosoapelor de bucatarie;

- pune piper rosu, coriandru, frunze de dafin macinat si fenicul intr-un castron. Amesteca aceste condimente cu ajutorul unei lingurite. Poti folosi ce condiemnte doresti, sau poti renunta la ele!

- freaca bine fiecare bucata de carne, pe toate partile, cu acest amestec de condimente. Daca alegi sa nu folosesti condimentele, evident vei lasa burta asa cum e;

- impacheteaza fiecare bucata de burta in hartie de copt;

- introdu carnea la congelator. La o zi distanta, o poti, deja, consuma!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari muschiulet de porc in sos de soia

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Bujenita este o pastrama obtinuta, de obicei, din carne de vanat. Preparatul, insa, se poate face si...
Carnea de porc ramane in topul preferintelor romanilor. Sunt nenumarate retete care contin acest tip de carne,...
Carnea de porc ramane pe primul loc in preferintele romanilor. De aceea, ne-am gandit sa iti prezentam,...