Cum sa prepari burta de porc. Ingrediente:
- 2 kilograme de burta de porc (piept/slanina din spate);
- un litru de apa;
- 150 grame de sare;
- piper negru, dupa gust;
- boabe de piper;
- ienibahar;
- cateva frunze de dafin;
- boabe de coriandru;
- 15 catei de usturoi;
- 2 lingurite de ardei rosu;
- un sfert de lingurita de coriandru praf;
- o jumatate de lingurita de frunze de dafin macinate;
- o jumatate de lingurita de fenicul macinat.
Cum sa prepari burta de porc. Mod de preparare:
- spala o bucata de carne sub jetul de apa;
- taie bucata de carne pe jumatate;
- usuca bucatile obtinute cu ajutorul unui prosop de bucatarie;
- procedeaza identic si cu bucatile de carne care au sorici. Curata soriciul , mai intai. de toate impuritatile cu ajutorul unui cutit. Taie carnea in bucati mari;
- pune la fiert intr-o cratita un litru de apa;
- dupa ce apa da in clocot, adauga sarea, piperul negru si celelalte condimente, inclusiv foile de dafin si boabele de coriandru
- amesteca si lasa la fiert inca 4 minute;
- taie usturoiul subtire si pune-l in borcane curate;
- acum ca marinada e gata, aseaza carnea in borcan, fara sa o tasezi, pentru ca saramura sa aiba unde intra;
- toarna saramura fierbinte peste carne. In cazul in care carnea e moale, racesti marinada si toarn-o apoi peste carne;
- pune capace borcanelor si lasa burta sa se raceasca la temperatura camerei;
- introdu borcanele la frigider timp de 5 zile. Lasa carnea in saramura;
- scoate carnea din borcane pe un platou;
- usuca bine de tot carnea cu ajutorul prosoapelor de bucatarie;
- pune piper rosu, coriandru, frunze de dafin macinat si fenicul intr-un castron. Amesteca aceste condimente cu ajutorul unei lingurite. Poti folosi ce condiemnte doresti, sau poti renunta la ele!
- freaca bine fiecare bucata de carne, pe toate partile, cu acest amestec de condimente. Daca alegi sa nu folosesti condimentele, evident vei lasa burta asa cum e;
- impacheteaza fiecare bucata de burta in hartie de copt;
- introdu carnea la congelator. La o zi distanta, o poti, deja, consuma!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari muschiulet de porc in sos de soia