Cum sa recunosti ouale care provin de la gaini bolnave

Cum sa recunosti ouale care provin de la gaini bolnave

Oul este aliment de baza pe masa oricarui roman. Persoanele care locuiesc in zonele rurale consuma intotdeauna oua sanatoase, provenite de la gaini crescute in libertate, cu hrana sanatoasa. Cei care locuiesc la oras sunt nevoiti, in general, sa cumpere oua din magazine, care, de cele mai multe ori, provin de la gaini bolnave.

Pentru a evita consumul de oua  provenite de la gaini bolnave, trebuie sa cunosti aceste aspecte:

1. Gainile nu sunt vegetariene. O gaina crescuta in libertate are la dispozitie o gama larga de alimente: gandaci, insecte, rozatoare, serpi si tot ceea ce mai pot gasi prin curte si este suficient de lent pentru a putea fi mancat.

2. Hrana consumata de gaina se reflecta in calitatea oului produs de aceasta. Nutrientii de care se bucura o gaina bine hranita sunt transmisi mai departe catre ouale sale. Pentru a obtine acesti nutrienti, o gaina trebuie sa aiba acces la mult spatiu deschis, sa fie libera, sa se miste si sa aiba aer proaspat. O gaina care sta inchisa toata viata nu va oferi oua de calitate superioara.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Frigiderul este prietenul nostru cand vine vorba de alimentatie. In interiorul sau pastram, temporar, majoritatea produselor, daca...
Micul dejun reprezinta, conform specialistilor, cea mai importanta masa a zilei. Mananci sanatos si consistent de dimineata,...
Ouale se afla pe lista de alimente preferate ale romanilor, datorita gustului, dar si proprietatilor benefice pentru...