Sirop de coacaze

Sirop de coacaze

Folosit la prepararea budincilor, sufleurilor si a altor preparate dulci, siropul de coacaze se obtine din fructe in amestec cu zahar si suc de lamaie.

Iata cantitatile indicate pentru a obtine sirop de coacaze ca la carte

Ingrediente:

- 1 kilogram coacaze,
- 1,500 kg zahar,
- o lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare:

1

Se strivesc cu mana, intr-un castron, coacaze bine copte.

2

La 1 kg de coacaze se poate adauga 1/4 de litru de apa.

3

Se storc printr-un tifon des si se toarna In tingirea de dulceata, adaugand la 1 litru de zeama 1,500 kg de zahar.

4

Se tine pe foc moale pana se topeste zaharul, se fierbe apoi la foc iute circa 20 de minute.

5

Nu se face prea gros, ca sa se poata turna usor din sticle.

6

La fiert se adauga putina zeama de lamaie.

7

Cand este destul de legat, se da la o parte si se toarna cald in sticle care se astupa bine.

Ca sa sa nu plezneasca sticla, se infasoara intr-o carpa umeda, cat se toarna siropul.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fructele mici se gasesc din plin pe tarabe, in aceasta perioada. Facem referire la mure, zmeura, afine...
Coacazele cresc la margine de padure si este cuitivat si in gradini, in special la munte. Din...
Pelteaua este un produs alimentar dulce obtinut din suc de fructe fiert cu zahar. Produsul final are...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare