Coacaze

Lista articolelor despre coacaze pe AflaCum.ro

Articole despre coacaze

Citeste cele mai noi articole despre coacaze publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre coacaze, pe AflaCum.ro!

Fructele mici se gasesc din plin pe tarabe, in aceasta perioada. Facem referire la mure, zmeura, afine sau coacaze. Te poti delecta cu ele in stare naturala, dar ai putea sa le gusti cu placere si in sezonul rece. Trebuie doar sa le congelezi. Iti aratam cum!

1. Curata fructele si spala-le( murele nu se spala sub jet, deoarece sunt fragile. Pune-le in strecuratoare si scufunda-le in apa de cateva ori).

2. Scurge bine apa, punanad fructele intr-o sita sau pe servetele absorbante.

Coacazele cresc la margine de padure si este cuitivat si in gradini, in special la munte.

Din coacaze negre se prepara diverse dulciuri, iar siropul si dulceata de coacaze sunt cele mai apreciate.

Noi va propunem o reteta de dulceata.

Ingrediente:

- un pahar cu varf de coacaze alese,
- un kg zahar,
- 3 pahare cu apa,
- zeama de la ½ lamaie,
- vanilie.

Folosit la prepararea budincilor, sufleurilor si a altor preparate dulci, siropul de coacaze se obtine din fructe in amestec cu zahar si suc de lamaie.

Iata cantitatile indicate pentru a obtine sirop de coacaze ca la carte

Ingrediente:

- 1 kilogram coacaze,
- 1,500 kg zahar,
- o lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare:

Se strivesc cu mana, intr-un castron, coacaze bine copte.

Pelteaua este un produs alimentar dulce obtinut din suc de fructe fiert cu zahar.

Produsul final are consistenta gelatinoasa, elastica si transparenta, similara cu a jeleului. Zeama pentru pelteaua de coacaze se poate obtine in doua feluri.

In continuare, noi va prezentam ambele variante pentru care este nevoie de aceleasi ingrediente.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.