Cum sa faci gheata de fructe

Cum sa faci gheata de fructe

Vrei sa mananci ceva racoritor, mai ales in zilele toride de vara? Ai putea incerca o inghetata din comert sau poate vrei ceva natural, facut chiar de tine? Daca alegi a doua varianta, iti prezentam o solutie foarte gustoasa si sanatoasa: gheata de fructe. Ti se pare ciudata denumirea? Incearca reteta! Iti garantam ca iti va placea!

Gheata de fructe. Ai nevoie de:

- mai multe tipuri de fructe( caise, kiwi, struguri, coacaze, capsuni etc)

- miere de albine;

- iaurt;

- frisca 10% grasime;

- forme pentru inghetata/pahare de plastic;

- un mixer;

Gheata de fructe. Ce trebuie sa faci:

- scoate samburii fructelor si daca e cazul sectioneaza-le in bucati mai mici;

- pune fructele taiate(doar un anumit tip) intr-un recipient si adauga o lingura de miere;

- zdrobeste fructele cu mixerul;

- elibereaza recipientul pentru urmatorul tip de fructe(pune fructele deja batute cu mixerul intr-un castron/farfurie);

- procedeaza identific si cu celelalte fructe pe care le ai la dispozitie: curata-le, stoarce-le si pune-le in farfurii separat. La capsusi, adauga si frisca. In pireul de coacaze, adauga 2 linguri de iaurt. Pe langa gust, ii va schimba si culoarea, care, initial, va fi cam intunecata;

- toarna compozitia in formele pentru inghetata/pahare, apoi introdu-le la congelator peste noapte;

- scoate formele/ paharele din congelator si trece-le printr-un vas cu apa calduta. Te ajuta sa scoti mai usor compozitia din forme/pahare;

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa te delectezi cu o prajitura tare gustoasa si te gandesti sa mergi la cofetarie? Exista...
Capsunile sunt printre cele mai consumate fructe la nivel mondial! Cu siguranta, te delectezi cu ele, mai...
Un desert plin de savoare e binevenit, in orice sezon. E cazul spumei de capsuni. Are un...