Biftec cu ou

Biftec cu ou

Indiferent cum se prepara biftecul, adevaratul biftec este facut numai din muschi.

Ingrediente:

- 1,2 kg muschi de vaca,
- 6 oua,
- o lingura de unt, sare.

Mod de preparare:

1

Se curata muschiul de pielite si se taie in bucati potrivite de 2 cm grosime.

2

Se bate carnea usor cu manerul cutitului sau cu lama satarului si se sareaza.

3

Se sterge cu o carpa si se pune pe gratarul incins si bine uns cu o bucata de slanina cruda sau o pana muiata in untura.

4

Nu se intoarce decat cand este destul de rumenita pe o parte si nu se inteapa cu furculita la intors.

5

Se fac atatea ochiuri cate biftece avem.

6

Se asaza biftecele pe farfurie, punand peste fiecare cate un ou.

Mod de servire:

Biftecul cu ou se serveste cu garnitura de cartofi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru aceasta reteta se foloseste muschiul de vaca. Ingrediente: - 1,2 kg muschi de vaca, - 250...
Reteta clasica de biftec tartar este un amestec de carne de vita cruda, amestecata cu un galbenus...
Adevaratul biftec este facut numai din muschi. In acest caz, muschiul de vaca se frige pe gratar...