Creier cu ceapa

Creier cu ceapa

Creierul cu ceapa este o reteta gustoasa si savuroasa care impune insa anumite restrictii pentru persoanele care au colesterolul marit.

Ingrediente:

- un creier de vaca,
- o ceapa mijlocie,
- o lingura de unt, sare.

Mod de preparare:

1

Se curata creierul, se tine 10 minute in apa clocotita, se scurge si se taie in bucati.

2

Se taie o ceapa marunt si se prajeste cu o lingura de unt.

3

Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca se pun bucatile de creier si se amesteca usor pana se rumenesc.

4

Creierul rumenit impreuna cu ceap se serveste cu garnitura de legume asortate.

5

Pentru a-i conferi un aspect estetic acestui preparat, se asaza creierul in forma de movilita pe o farfurie rotunda, imprejur se pun un rand de fasole, unul de morcovi si unul de mazare, toate pregatite cu unt.

Etichete: creier, ceapa, legume

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Salaul cu legume este foarte gustos, usor de facut si foarte potrivit in aceasta perioada, cand legumele...
In perioadele de post, trebuie sa acorzi o atentie sporita alimentatiei, deoarece consumul deficitar al unor substante...
Creierul este cel mai important organ din corpul uman. Fara functiile complexe ale acestuia, actiunile noastre ar...