Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Fazanii inabusiti se pun la cuptor pe un pat de slanina cu ceapa si se lasa la fiert in suc propriu.
Fazanii inabusiti se pun la cuptor pe un pat de slanina cu ceapa si se lasa la fiert in suc propriu.
Ingrediente:
- 2 fazani,
- 300 g slanina,
- o ceapa mijlocie,
- o ceasca zeama de carne,
- ½ pahar de vin alb,
- sare,
- un catel de usturoi.
Mod de preparare:
Se freaca cu usturoi fundul unei cratite si se asaza pe fund felii subtiri de slanina si felii de ceapa.
Se curata fazanii, se invelesc in felii de slanina, se asaza in cratita si se dau la cuptor.
Cand incep sa se rumeneasca se toarna o ceasca de zeama de carne si ½ pahar de vin alb.
Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit pana ce carnea este frageda. Se potriveste de sare.
Se scot atele cu care a fost legata slanina. Se asaza slanina pe farfurie, deasupra se pun fazanii si se servesc cu garnitura de legume.
Sosul care a ramas in cratita se curata de grasime, se trece prin sita si se serveste in sosiera.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.