Fazan inabusit

Fazan inabusit

Fazanii inabusiti se pun la cuptor pe un pat de slanina cu ceapa si se lasa la fiert in suc propriu.

Ingrediente:

- 2 fazani,
- 300 g slanina,
- o ceapa mijlocie,
- o ceasca zeama de carne,
- ½ pahar de vin alb,
- sare,
- un catel de usturoi.

Mod de preparare:

1

Se freaca cu usturoi fundul unei cratite si se asaza pe fund felii subtiri de slanina si felii de ceapa.

2

Se curata fazanii, se invelesc in felii de slanina, se asaza in cratita si se dau la cuptor.

3

Cand incep sa se rumeneasca se toarna o ceasca de zeama de carne si ½ pahar de vin alb. 

4

Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit pana ce carnea este frageda. Se potriveste de sare.

5

Se scot atele cu care a fost legata slanina. Se asaza slanina pe farfurie, deasupra se pun fazanii si se servesc cu garnitura de legume.

6

Sosul care a ramas in cratita se curata de grasime, se trece prin sita si se serveste in sosiera.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

La fel de buna ca rata pe varza este si carnea de fazan pregatita cu varza acra. ...
Dintre toate vanaturile cu pene, fazanul este acela care trebuie neaparat tinut cateva zile dupa ce a...
Ruladele cu carne se pot umple cu legume, paine, lapte, dar si cu slanina. Noi va propunem...