Ficat cu sos de ceapa

Ficat cu sos de ceapa

Pentru aceasta reteta se poate folosi la alegere, ficat de porc, de vita sau de pasare.

Ingrediente:

- 750 g ficat,
- o lingura de unt,
- o lingurita de faina,
- o lingura de arpagic tocat,
- o lingurita frunza de patrunjel tocat,
- o ceasca zeama de carne,
- ½ ceasca de vin,
- ½ lingura de bulion,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Se curata ficatul de pielita si se taie bucati.

2

Se infierbanta intr-o cratita o lingura de unt, se pune ficatul si se intoarce cu o furculita, cateva minute pe o parte si pe alta, ca sa se rumeneasca deopotriva.

3

Se pune sare, piper, arpagicul tocat marunt si frunza de patrunjel. 

4

Se presara o lingurita de faina si se rumeneste totul cateva minute.

5

Se toarna vin, zeama de carne si se adauga putin bulion. 

Se serveste indata ce a dat in fiert.

Etichete: ficat, sos, sos ceapa

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ficatul pentru prajit nu trebuie spalat inainte, cel mult se poate tine un sfert de ora in...
Ficatul de vitel este o sursa bogata de fier si proteine. Acesta poate fi prajit, fript la...
Ficatul este organul cu cele mai multe si mai diversificate functii din organismul uman(peste 500 functii). Dupa...