Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Rasolul de gaina poate fi folosit la supa, ciulama sau pilaf.El se poate servi ca atare, dupa ce a fiert impreuna cu zarzavatul de supa, impreuna cu garnitura de legume.
Rasolul de gaina poate fi folosit la supa, ciulama sau pilaf.El se poate servi ca atare, dupa ce a fiert impreuna cu zarzavatul de supa, impreuna cu garnitura de legume.
Deoarece gaina este mai gustoasa decat puiul, desi fierbe mai mult, un rasol de gaina cu piure de cartofi si salata verde poate constitui un pranz dietetic, dar savuros.
Ingrediente:
- o gaina de circa 1 kg,
- 4 litri apa,
- zarzavat de supa,
- sare.
Mod de preparare:
Se alege o gaina grasa, se curata, se spala si se pune la fiert in apa fierbinte.
Se ia spuma, se sareaza si se adauga tot zarzavatul ca pentru supa.
Dupa ce s-au pus toate acestea, se acopera oala sa nu scada prea tare, lasand totusi o mica deschizatura si se fierbe la foc potrivit pana este gata.
Trebuie sa fiarba cel putin 2 - 3 ore, dupa cat este de batrana. Se taie, se asaza pe farfurie, se serveste cu catofi fierti si cu sos, la fel ca rasolul de vaca.
de asemenea, rasolul de gaina poate fi servit si cu mujdei de usturoi.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.