Parjoale din piept de gaina

Parjoale din piept de gaina

O reteta cu iz moldovenesc sunt parjoalele obtinute din carne tocata.

Chiar daca reteta clasica de parjoale se face dintr-un mix de carne vita cu porc, noi va propunem parjoale din piept de gaine. Aceste chiftele mai aplatizate ca forma fac senzatie la orice masa festiva.

Ingrediente:

- pieptul de la o gaina,
- o felie de paine,
- o lingura de smantana,
- unt proaspat (cat o nuca),
- o ceapa fiarta,
- un albus,
- sare, piper,
- un varf de cutit de bicarbonat,
- 2 linguri de pesmet,
- 2 linguri de untura.

Mod de preparare:

1

Se da de doua ori prin masina pieptul de gaina (crud).

2

Se pune miezul de la o felie de paine alba inmuiat in lapte si bine stors, o lingura de smantana, untul proaspat, o ceapa fiarta in supa, sau coapta in cuptor, un albus batut spuma, sare, piper.

3

Se mai trece cu totul inca o data prin masina, se adauga un varf de cutit de bicarbonat, se freaca bine si se lasa ½ ora sa se odihneasca la rece.

4

Se ia cu lingura din compozitie, se fac parjoale date prin pesmet fin cernut si se prajesc in untura multa.

Mod de servire:

Se servesc cu cartofi si salata de sfecla.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Renumite parjoale moldovenesti se prepara si cu varza, nu doar cu carne. Iata o varianta de parjoale...
Daca va plac preparatele obtinute din carne tocata si implicit chiftele, trebuie sa testati neaparat parjoalele moldovenesti. ...
O reteta de vara cu legume care are o aroma deosebita sunt chiftelele de vinete coapte asezonate...