Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca va plac preparatele obtinute din carne tocata si implicit chiftele, trebuie sa testati neaparat parjoalele moldovenesti.
Daca va plac preparatele obtinute din carne tocata si implicit chiftele, trebuie sa testati neaparat parjoalele moldovenesti.
Acestea se pot face din carne de vaca, de porc si de miel, la alegere sau in combinatie.
Ingrediente:
- 750 g carne macra,
- o ceapa miilocie,
- o felie de paine,
- un morcov,
- un cartof,
- un ou (sau o ligura de faina),
- sare, piper,
- verdeata tocata,
- 2 Iinguri de pesmet,
- 100 g untura.
Mod de preparare:
Se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta. In cazul cand carnea nu este de loc grasa, se adauga, cand se toaca prin masina, o lingura buna de jumari ramase de la topitul unturii.
O data cu carnea, se da prin masina si o ceapa tocata, prajita in putina untura, iar la sfirsit miezul de la o felie de paine groasa cat doua degete, muiata in apa si stoarsa.
Este bine ca tocatura sa fie data inca o data prin masina.
Pentru ca parjoalele sa fie mai fragede si mai pufoase, se pot adauga un morcov si un cartof, curatati si dati prin masina odata cu carnea.
Se adauga un ou care poate fi inlocuit la nevoie cu o lingura de faina, apoi sare, un praf de piper, putin patrunjel sau marar tocat fin.
Se amesteca cu o lingura de lemn. Separat, pe un fund, se pregateste pesmetul.
Se ia cu lingura din tocatura, se fac cu mana perisoare rotunde, care se tavalesc in pesmet si, se turtesc pe fund cu cutitul, pentru a capata forma dorita, lunguiata sau rotunda.
Se pune untura intr-o tigaie la foc si cand este bine incinsa, se prajesc parjoalele pe ambele parti.
Mod de servire:
Parjoalele moldovenesti se pot servi cu garnitura de legume sau piure de cartofi.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.