Pateu de iepure

Pateu de iepure

Daca in general suntem obisnuiti cu pateul de porc sau de pasare (gasca, rata sau pui), iata ca la fel de gustos este si pateul de iepure.

Iata de ce ingrediente ai nevoie ca sa prepari in propria bucatarie pateu de iepure.

Ingrediente:

- Pulpele si spinarea de la un iepure,
- ½ kg carne de porc,
- 200 g slanina,
- 4 galbenusuri,
- 200 g unt proaspat,
- sare, piper, ienihabar,
- 2 linguri de rom,
- 250 g slanina pentru imbracat pateul.

Mod de preparare:

1

Se curata iepurele si se pun pulpele si spinarea cu muschii sa se marineze impreuna cu carnea de porc.

2

Pulpele de iepure si carnea de porc este pus intr-un castron de pamant cu o marinata fiarta, pregatita dintr-o ceasca de otet, slabit cu putina apa daca este tare, o lingura de ulei, cateva felii foarte subtiri de morcov si de ceapa, cateva fire de patrunjel, de cimbru, doua foi de dafin sfaramate, sare, piper.

3

Mirodeniile si zarzavatul sunt puse deasupra, iar iepurele trebuie udat des cu marinata. Se tine asa cel putin cateva ceasuri; iarna poate sta si doua zile, avand grija sa intoarcem carnea din cand in cand, pe o parte si pe alta.

4

Se scot pielitele si vinele, se taie carnea bucati si se pun intr-o cratita cu slanina taiata marunt.

5

Deasupra se toarna marinata strecurata. Se lasa sa fiarba acoperit pana ce s-a fragezit carnea fara sa se rumeneasca.

6

Dupa ce s-a racit se trece de doua ori prinmasina de tocat, se adauga galbenusurile, untul, sarea, piperul, ienibaharul si doua linguri de rom.

7

Se amesteca si se trece compozitia prin sita.

8

Se freaca apoi bine pana devine o crema.

9

Se imbraca o forma dreapta sau rotunda cu felii subtiri de slanina, se asaza pateul apasand cu dosul ingurii ca sa nu ramana goluri si se fierbe 2 ore in baie de apa. Se rastoarna.

10

Se poate aseza pateul intr-o forma unsa cu unt si dupa ce a fiert si s-a racorit, se imbraca cu aspic sau se acopera cu unt proaspat, care se intinde cu un cutit infierbantat.

Pateul se poate pregati si din carnea de iepure nemarinata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pateul de casa din pui se face simplu si ofera un gust de neuitat! Daca doresti, poti...
Pentru a-i fragezi carnea, inainte de a prepara iepure cu zarzavat, este necesar sa puneti carnea la...
Apreciata mai ales in Franta si Ungaria, carnea de iepure devine din ce in ce mai cautata...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare