Pilaf de midii

Pilaf de midii

Pilaful se poate prepara doar cu legume, cu carne sau cu fructe de mare.

Din categoria fructelor de mare o reteta cu iz pescaresc este pilaful de midii.

Ingrediente:

- 2 kg midii,
- un pahar de vin,
- o ceapa,
- o frunza de patrunjel,
- cimbru,
- foi de dafin,
- 2 catei de usturoi,
- o ceasca cu orez,
- 2 linguri unt sau ulei,
- o ceapa mica,
- o lingurita de bulion,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Midiile se spala bine, una cate una, pana se inlatura tot nisipul. Scoicile trebuie sa fie bine inchise.

2

Cand sunt intredeschise, se introduce foarte putin varful unui cutit. Daca se inchid imediat, inseamna ca sunt vii, daca nu se inchid, inseamna ca sunt moarte si trebuie aruncate.

3

Dupa curatare, midiile se pun intr-o cratita incapatoare, nu prea multe o data, pentru a fi cuprinse uniform de caldura.

4

Cand sunt vii, midiile se deschid imediat la fiert. Se adauga ceapa taiata felii, mirodeniile, sarea, piperul si un pahar de vin alb sau de apa.

5

Se acopera cratita si se fierb la foc iute.

6

Din cand in cand se salta cratita, astfel incat sa vina toate in contact cu focul.

7

Dupa 10 - 15 minute, toate midiile trebuie sa fie deschise, deci gata. Se scoate cu totul carnea din scoica, se tine la cald, dar nu direct pe aragaz.

8

Se scurge zeama in alt vas. Se scoate cu totul carnea din scoica.

9

Se prajeste usor in unt sau in ulei o ceapa mica, taiata marunt si o ceasca de orez ales, spalat si apoi bine uscat.

10

Se sting cu doua cesti din zeama in care au fiert midiile, la care se adauga, daca este necesar, zeama de carne sau apa.

11

Se pune bulionul de rosii, sarea si piperul. Se da la cuptor.

12

Cand orezul este aproape gata, se pun midiile.

13

Pilaful astfel obtinut, se pune in farfurii si se serveste fierbinte.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Midiile sunt niste fructe de mare, alaturi de raci, scoici sau calamari, iar “tratate” pescareste pe litoral...
Mancarea estivala presupune o alimentatie mai usoara, care sa includa si o multitudine de preparate pe baza...
Indiferent cum le preferati, fierte, in pilaf sau prajite, midiile trebuie sa fie proaspete pentru a putea...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare