Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O reteta cu gust dulceag, dat de carote si arpagic este puiul inabusit cu legume asortate.
O reteta cu gust dulceag, dat de carote si arpagic este puiul inabusit cu legume asortate.
Iata cum se obtine aceasta reteta gustoasa si satioasa.
Ingrediente:
- 1 pui mare,
- 2 linguri de unt,
- 10 fire arpagic,
- 10 carote,
- ½ ceasca mazare boabe,
- cativa cartofi noi,
- ½ ceasca zeama de carne,
- sare.
Mod de preparare:
Se curata un pui mare. Se infierbanta o lingur a de unt intr-o cratita, se asaza puiul intreg si se rumeneste pe toate partile la foc potrivit.
Separat, se prajeste in unt arpagicul si morcovii mici, tineri (carote).
Se lasa sa se inmoaie inabusit pe marginea masinii.
Cand puiul este rumenit se pun imprejur ceapa si morcovii, mazarea boabe proaspata si cativa cartofi noi.
Se toarna deasupra zeama de carne.
Se potriveste de sare. Se acopera, se da la cuptor la foc potrivit.
Se lasa sa fiarba incet trei sferturi de ora.
Daca in acest timp a scazut sosul prea tare, se mai adauga cate o lingura de apa.
Mod de servire:
Se scoate puiul pe farfurie, se taie si se asaza legumele imprejur. Mancarea se serveste calda, presarata cu frunze de patrunjel maruntite.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.